thelazyone Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam mam 4 kości Kingmax MPXC22F-38KT3B, w BIOSie ustawione wszystko na auto, chodzą w dualu ale na 333MHz zamiast 400 sprzęt jak w sygnaturce. nie kręcony 3 kości są PNAS a 1 FNAS czy to ma znaczenie ? czy mam ustawiś na sztywno w biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam mam 4 kości Kingmax MPXC22F-38KT3B, w BIOSie ustawione wszystko na auto, chodzą w dualu ale na 333MHz zamiast 400 sprzęt jak w sygnaturce. nie kręcony 3 kości są PNAS a 1 FNAS czy to ma znaczenie ? czy mam ustawiś na sztywno w biosie ? Rada przed zalozeniem milionowego tematu o tym samym uzyj szukajki forumowej. Tak bedzie i nie ma co kombinowac. Kontroler w k8 ma tak i tak miec bedzie. Jak chcesz ddr 400 to zmien ram na 2 kosci i wtedy bedziesz tak mial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelazyone Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ok dzięki za info. Co do szukajki to mam już uraz do przeszukiwania for, nie ważne czy tutaj czy na innych forach, ilekroć czegoś szukam to nie znajduje tego co ma, ale trudno, nie wdawajmy się w dyskusję na ten temat. Sorki za założenie tematu który był, można go skasować jeśli sobie życzycie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki5011 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ustaw dzielnik pamięci na 2/2 ale pamiętaj obniżaj przy o/c bo je spalisz :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ustaw dzielnik pamięci na 2/2 ale pamiętaj obniżaj przy o/c bo je spalisz :) :)a jak mozna memki spalic bez podnoszenia napiecia do przynajmniej 2.5V (trzeba miec pecha) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki5011 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 albo nie wiedzieć że podnosząc fsb zwiekszamy prędkość ramu heee :) ale teraz to przeważnie system nie wstaje jak sie przesadzi No to musiał by być wyjątkowy pech chociaż czytałem że czasami ludzią sie po 2 komplety paliły to sie pech nazywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelazyone Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 a jak mozna memki spalic bez podnoszenia napiecia do przynajmniej 2.5V (trzeba miec pecha) z tego co pamiętam to pamięci mają 2.6V (BIOS default) No to musiał by być wyjątkowy pech chociaż czytałem że czasami ludzią sie po 2 komplety paliły to sie pech nazywa No cóż ja raczej się zaliczam do grupy pechowców (niestety) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...