Skocz do zawartości
wilk100

Karta Chlodzona Pasywnie Z Dvi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie do was . Mam komputer jak w podpisie i staram stworzyć z niego w miarę bezgłośny sprzęt. Poszukuje grafiki jakiejś starej na AGP która nie wymaga chłodzenia wentylatorem ale ma złącze DVI. Nie gram w gry , korzystam tylko z internetu ewentualnie grafikę robie w Photoshop czy Corel ale to nie wymaga wspomagania przez kartę graficzna. Obecnie mam geforca 4200 ti od Leadteka ale zamontowany na nim wentylator 80 i tak wytwarza szum a bez niego karta sie grzeje dość mocno nawet jak obniżyłem taktowanie. Nie chce sie bawić w zmianę radiatora na większy bo dokupowanie jakiejś wielkiej krowy za grubo ponad stówę do karty która tyle samo kosztuje mija sie z celem. Modyfikacje typu chłodzenie wodne tez odpada. Zależy mi przede wszystkim na karcie która ma bardzo dobry obraz 2D i jak wspomniałem na AGP ze złączem DVI . Moze któryś z matroxów ? . Na allegro znalazłem tez ciekawa karte firmy Number nine na chipe Savage 4 z 16 mega ramu czy to by zdało egzamin w stosunku do tego co napisałem wcześniej , czy nie pozostaje mi jak kupić bezgłośnego Geforca 6200 bodajże Gigabajta , ale czy on nie będzie sie tak mocno grzał?. Może macie jakieś inne propozycje . Temat może i smieszny trochę w czasach kiedy wszyscy zmieniają na nowsze a ja sie cofam :)

ps. mogło to by być nawet s3virge tyle ze mam monitor 19 i pracuje w rozdzielczości 1280x1024 a karta ma tylko 4 mega pamięci wiec sadze ze odpada pozatym nie ma DVI:)

Edytowane przez wilk100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi