wilk100 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Mam takie pytanie do was . Mam komputer jak w podpisie i staram stworzyć z niego w miarę bezgłośny sprzęt. Poszukuje grafiki jakiejś starej na AGP która nie wymaga chłodzenia wentylatorem ale ma złącze DVI. Nie gram w gry , korzystam tylko z internetu ewentualnie grafikę robie w Photoshop czy Corel ale to nie wymaga wspomagania przez kartę graficzna. Obecnie mam geforca 4200 ti od Leadteka ale zamontowany na nim wentylator 80 i tak wytwarza szum a bez niego karta sie grzeje dość mocno nawet jak obniżyłem taktowanie. Nie chce sie bawić w zmianę radiatora na większy bo dokupowanie jakiejś wielkiej krowy za grubo ponad stówę do karty która tyle samo kosztuje mija sie z celem. Modyfikacje typu chłodzenie wodne tez odpada. Zależy mi przede wszystkim na karcie która ma bardzo dobry obraz 2D i jak wspomniałem na AGP ze złączem DVI . Moze któryś z matroxów ? . Na allegro znalazłem tez ciekawa karte firmy Number nine na chipe Savage 4 z 16 mega ramu czy to by zdało egzamin w stosunku do tego co napisałem wcześniej , czy nie pozostaje mi jak kupić bezgłośnego Geforca 6200 bodajże Gigabajta , ale czy on nie będzie sie tak mocno grzał?. Może macie jakieś inne propozycje . Temat może i smieszny trochę w czasach kiedy wszyscy zmieniają na nowsze a ja sie cofam :) ps. mogło to by być nawet s3virge tyle ze mam monitor 19 i pracuje w rozdzielczości 1280x1024 a karta ma tylko 4 mega pamięci wiec sadze ze odpada pozatym nie ma DVI:) Edytowane 22 Listopada 2007 przez wilk100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Gigabyte GeForce 6600! Na allegro dostaniesz za niecałe 100zł. Miałem ją w budzie codegena bez przewiewu i nie było najmniejszego problemu z przegrzewaniem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Gigabyte GeForce 6600! Na allegro dostaniesz za niecałe 100zł. Miałem ją w budzie codegena bez przewiewu i nie było najmniejszego problemu z przegrzewaniem! chyba mowisz o 6200 a nie 6600 za ta cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 chyba mowisz o 6200 a nie 6600 za ta cene Rzeczywiście skupiłem się na DVI i chłodzeniu pasywnym, ale nie wziąłem pod uwagę AGP :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...