capoMastah Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 mam karte graficzna R x1950xt na standardowym chlodzeniu. Problem polega na tym, ze po dluzszym dzialaniu kompa, przykladowo 3-4 godziny, w pewnym momencie, zaczynaja sie robic krzaki[artefakty?], ale tylko jak przegladam strony i na gadu-gadu, gdy wlaczam ati tools, to monitor robi sie, albo niebieski, albo bialy, albo paski niebiesko-biale....jak mi sie uda wlaczyc atitools za 3 badz 4 razem, i robie skanowanie artefaktow to nie wykazuje bledow..przy graniu, takze nie ma zadnych zalaman, nawet jak gra dziala przez 2-3 godziny, predkosc wiatraka na grafice mam ustawiona na 50%...reszta konfiguracji to: e2140 @ 2600 Mhz MSI P35 Neo2-fr kingston ddr2 1GB 667mhz amacrox warrior ax450 WD 250GB S-ATA 2 x1950xt 256mb w czym moze tkwic problem? czy to moze przez podkreconego proca? zostaly zmienione tylko mhz, napiecie zostalo standardowe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Nie przegrzewa sie karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capoMastah Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 temperatura GPU, pamieci oraz sekcji zasilania osculyje sie w granicach 50 stopni..wkrotce wymienie chlodzenie, ale boje sie ze moze do tego czasu mi sie grafika spalic :(... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 50 stopni to nawet nieźle ;) zwiększ obroty wiatraka, otwórz bude ,jak po torturujesz kartę to sprawdź ręką wszystkie jej części czy faktycznie nie mają zbyt wysokiej temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capoMastah Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 na samym poczatku mialem tak, ze w strefie zasilania karty, tak sie laminat nagrzewal ze nie moglem utrzymac palca, zwlaszcza podczas uruchamiania plikacji 3D..moze dlatego ze powinienem uzywa 100% obrotow?, nie robie tego ze wzgledu na halas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Zawsze możesz dać jakiś cichy wiatrak by wiał na sekcje zasilania karty, delikatny ruch powietrza a dużo daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...