rafiozo Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Mam problem przy podkręcaniu kompa <_< :( dokładnie jest to Celeron 2000ghz Po podkreceniu go (np. do 2500ghz choć do 2300 juz wystarczy) nie działa mi dżwięk w komputerze. Dźwięk działa tylko na standardowych ustawieniach FSB i napiecia rdzenia procesora. Dziwi mnie to bo to stało sie tak nagle a wcześniej podkrecałem procka na 2800 i śmigało wszystko bardzo dobrze!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 z celeronem to wiesz co mozesz zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 A jaką masz płyte główną? AGP/PCI zablokowane na 66/33? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 pewnie taki łeb że nie zablokował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiozo Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 A jaką masz płyte główną? AGP/PCI zablokowane na 66/33? Ja nie mam karty dzwiękowej tylko zintegrowana A jaką masz płyte główną? AGP/PCI zablokowane na 66/33? moja płyta glowna to: Asus P4PE-X z celeronem to wiesz co mozesz zrobic :)A co do tego to musze przyznać ze jak podkreciłem procka na 2800 to wydajnosc sie bardzo bardzo zwiększyła no i osiągnołem wynik ponad 10000 w 3dMark01 a wczesniej bylo poniżej 8000. Różnica była bardzo dobrze widoczna w grach!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Masz płyte na czipstecie i845 i chyba nie da się zablokować zegara pci. Czyli jak zwiększasz częstotliwość szyny fsb to również z nią podnosi się magistrala (szybkość) pci i agp. Skutkiem tego właśnie jest niedziałający dźwięk i mogą rownież wystąpić problemy z dyskiem twardym. A tak na marginesie jak podniosłeś tego celka na fsb do 2800 to i tak dobrze, że dyski i dźwiękówka jeszcze działają :) Edit: Celerony się bardzo dobże kręcą, tylko musiał byś sobie zmienić mobo na coś z czipem i865. Edytowane 23 Listopada 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiozo Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Masz płyte na czipstecie i845 i chyba nie da się zablokować zegara pci. Czyli jak zwiększasz częstotliwość szyny fsb to również z nią podnosi się magistrala (szybkość) pci i agp. Skutkiem tego właśnie jest niedziałający dźwięk i mogą rownież wystąpić problemy z dyskiem twardym. A tak na marginesie jak podniosłeś tego celka na fsb do 2800 to i tak dobrze, że dyski i dźwiękówka jeszcze działają :) Edit: Celerony się bardzo dobże kręcą, tylko musiał byś sobie zmienić mobo na coś z czipem i865. ja nawet na 3000 go podkreciłem ale po chwili sie zresetowal komp i zostalem przy 2800 i robilem testy w 3dMarkach:) śmigało wszystko dobrze z dzwiękiem nie bylo żadnych problemow !! to jak myślisz co tu sie stało ze tak nagle nie chodzi dzwiek po podkreceniu??a tak w dodatku mam mozliwosc zablokowania zegara pci Edytowane 23 Listopada 2007 przez rafiozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 markee ale on ma zablokowane szyny agp i pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 markee ale on ma zablokowane szyny agp i pci. No to ja nie wiem dlaczego mu ten dźwięk nie działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 to podobnie jak i ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiozo Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 najgorsze jest to ze ja tez nie mam zielonego pojęcia dlaczego ten dźwięk po podkreceniu nie :? :mur: :mur: :mur: dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...