Skocz do zawartości
rafiozo

Problem Z Dzwiękiem!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem przy podkręcaniu kompa <_< :( dokładnie jest to Celeron 2000ghz Po podkreceniu go (np. do 2500ghz choć do 2300 juz wystarczy) nie działa mi dżwięk w komputerze. Dźwięk działa tylko na standardowych ustawieniach FSB i napiecia rdzenia procesora. Dziwi mnie to bo to stało sie tak nagle a wcześniej podkrecałem procka na 2800 i śmigało wszystko bardzo dobrze!! :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz płyte główną?

AGP/PCI zablokowane na 66/33?

Ja nie mam karty dzwiękowej tylko zintegrowana

A jaką masz płyte główną?

AGP/PCI zablokowane na 66/33?

moja płyta glowna to: Asus P4PE-X

z celeronem to wiesz co mozesz zrobic :)

A co do tego to musze przyznać ze jak podkreciłem procka na 2800 to wydajnosc sie bardzo bardzo zwiększyła no i osiągnołem wynik ponad 10000 w 3dMark01 a wczesniej bylo poniżej 8000. Różnica była bardzo dobrze widoczna w grach!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz płyte na czipstecie i845 i chyba nie da się zablokować zegara pci. Czyli jak zwiększasz częstotliwość szyny fsb to również z nią podnosi się magistrala (szybkość) pci i agp. Skutkiem tego właśnie jest niedziałający dźwięk i mogą rownież wystąpić problemy z dyskiem twardym.

A tak na marginesie jak podniosłeś tego celka na fsb do 2800 to i tak dobrze, że dyski i dźwiękówka jeszcze działają :)

Edit:

Celerony się bardzo dobże kręcą, tylko musiał byś sobie zmienić mobo na coś z czipem i865.

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz płyte na czipstecie i845 i chyba nie da się zablokować zegara pci. Czyli jak zwiększasz częstotliwość szyny fsb to również z nią podnosi się magistrala (szybkość) pci i agp. Skutkiem tego właśnie jest niedziałający dźwięk i mogą rownież wystąpić problemy z dyskiem twardym.

A tak na marginesie jak podniosłeś tego celka na fsb do 2800 to i tak dobrze, że dyski i dźwiękówka jeszcze działają :)

Edit:

Celerony się bardzo dobże kręcą, tylko musiał byś sobie zmienić mobo na coś z czipem i865.

ja nawet na 3000 go podkreciłem ale po chwili sie zresetowal komp i zostalem przy 2800 i robilem testy w 3dMarkach:) śmigało wszystko dobrze z dzwiękiem nie bylo żadnych problemow !! to jak myślisz co tu sie stało ze tak nagle nie chodzi dzwiek po podkreceniu??a tak w dodatku mam mozliwosc zablokowania zegara pci Edytowane przez rafiozo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi