piotres Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Czesc Ojjj az mi pomyslu na tytul topicu zabraklo - jakies pomysly ? :lol2: Moja druga kaskadka w "nowej serii" obudow - malowanych proszkiem :D - pierwsza byla kaskada Magoa http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=160934 . Ta jest w sumie bardzo podobna (poza mocniejszym kompresorem na 2nd, lekko snobistycznym sepkiem Danfossa OUB1 :wink: i kilkoma detalami ....aaa i naklejka :-P ) :D . Specs : Kompresory: LG NK164PAB na 1st(10000 BTU), Toshiba PG165 na 2nd (10000 BTU) parownik: steeper XV: Danfoss TES2 / kapilara 0.9 mm ok. 350 cm HX: plate HX , 12 plyt Skraplacz: 3.0 Kw, alu-cu, chlodzony org. wentylatorem 300mm/230V Czynniki chlodnicze : R507/R1150 Seprator oleju : Danfoss OUB1 Bezpieczenstwo : Podwojny presostat Danfoss KP15 (podpiety pod 1 i 2 stopien), Expansion tank 1.6l FRIGOMEC Obudowa : Metalowa, 54 x 50 x 43 cm, czarny proszkowy lakier others: 4*manometry REFCO, tlumik drgan Anaconda na ssacej pierwszego stopnia, kontroler Dixell XR20CX (nowy front), homemade akumulator przed TES2, 2* DELTA 120 x 38 mm z tylu obudowy, kolka pod obudowa :-P . Ojjj wstyd mi za te ochlapy izolacji na akumulatorze ssania :oops: ...na szczescie fotke nizej juz ich nie ma :lol: . Lepiej, prawda ? :-P Podczas wrzucania etylenu, temp. otoczenia +4*C . A tu na dummyloadzie 225W w 4*C warsztacie :D . 1 stopien w zimnym otoczeniu :wink: . Postanowilem dodac uchwyt ssacej , bo ma ona az 210 cm :blink: :blink: . Enjoy :wink: . Finalnie w temperaturze ok. 20*C robi jakies -103C unloaded, i -93*C na 225W - takie moje standartowe wystrojenie z overchardzem, zeby miec pewnosc ze i grubo ponad 250W da rade :wink: . Pozdrowki piotres Edytowane 23 Listopada 2007 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Świetne :D Podoba mi sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Po co taka dluga ssaca :D ? Czemu mam wrazenie, ze pisales tego posta pod wplywem ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 ja bym z niej wywalil jeszcze tak ze 40cm kapilary, na XS ludzie daja 310-330cm kapy 0.9 Mam nadzieje ze ssaca w oplocie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Po co taka dluga ssaca :D ? Czemu mam wrazenie, ze pisales tego posta pod wplywem ;) ? Ssaca jest taka jaka chcial klient :) . Nie wiem dlaczego odnosisz takie wrazenie, pisalem go jedynie pod wplywem zmeczenia :oops: . ja bym z niej wywalil jeszcze tak ze 40cm kapilary, na XS ludzie daja 310-330cm kapy 0.9 Mam nadzieje ze ssaca w oplocie :P Ja odnosze wrazenie ze raczej 340-360 cm, a ssaca jest w oplocie :-P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Ssaca jest taka jaka chcial klient :) . Nie wiem dlaczego odnosisz takie wrazenie, pisalem go jedynie pod wplywem zmeczenia :oops: . Ja odnosze wrazenie ze raczej 340-360 cm, a ssaca jest w oplocie :-P . Tak samo jak uwazam iz 0.8 powinno byc blizej do 2m niz do 2.5m, tak samo 0.9 blizej do 3m niz do 3.5 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...