normandy Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam! Mam kłopot z moim sprzetem, Mobo:MSI Neo2 FIR CPU: E2140 RAM: 2x1GB Patriott CL4 800 Zailaszacz: AW 450PNF Zworkę mam ustawioną na 200 Mhz (czyli standardowo jak dla tego proca), lecz nie mogę podnieść wartości V memory, ani żadnej innej, są wyszażone. Podniesienie FSB o 10 MHz z poziomu windy, skutkuje niebieskiem ekranem, jak się jużdowiedziałem z forum, spowodowane za niskim napięciem na RAM (1.9 V w biosie, a na pudełku jest napisane że standardowo to 2.2V) Opcje O\C są w Cell Menu, i ono jest właśnie wysażone, jedynie moge zmienić dzielniki pamięci oraz timingi pamięci, nic więcej Co z tym zrobić abym mógł ponieść te wartości? z góry dzięki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam! Mam kłopot z moim sprzetem, Mobo:MSI Neo2 FIR CPU: E2140 RAM: 2x1GB Patriott CL4 800 Zailaszacz: AW 450PNF Zworkę mam ustawioną na 200 Mhz (czyli standardowo jak dla tego proca), lecz nie mogę podnieść wartości V memory, ani żadnej innej, są wyszażone. Podniesienie FSB o 10 MHz z poziomu windy, skutkuje niebieskiem ekranem, jak się jużdowiedziałem z forum, spowodowane za niskim napięciem na RAM (1.9 V w biosie, a na pudełku jest napisane że standardowo to 2.2V) Opcje O\C są w Cell Menu, i ono jest właśnie wysażone, jedynie moge zmienić dzielniki pamięci oraz timingi pamięci, nic więcej Co z tym zrobić abym mógł ponieść te wartości? z góry dzięki:) Nie możesz?? A +/- z numerycznej próbowałes?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
normandy Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Nie możesz?? A +/- z numerycznej próbowałes?? Już rozwiązałem ten problem :) Aby zmienić te opcje trzeba użyć klawiszy page up/down :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...