Skocz do zawartości
symbianos88krk

Modernizacja Staruszka....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam kompa jak w podpisie,ostatnio chwyciło mnie na granie i przydało by sie mu coś pozmieniać.

Myślałem nad zakupem Karty graficznej Palit 8600GT Sonic Plus 256 ddr3 128 bit i nowy zasilacz - jaki ??? fajnie jak by miał wiatrak 12 cm i był podświetlany a obudowa zasilki czarna:P ale to szczeguły ,jak by było inaczej to nic sie nie stanie !:)

Co pozatym byście kupili ?? myślałem nad kupnem nowego procka core2duo 2.66 ghz na magistrali 1333,czy do tego trzeba zmienić płyte główną ? Moja evga ma co prawda w supporcie podaną obsługe procków 1333 ale wiecie jak to jest ....jak coś jest na granicy to może być niestabilne...,zyskałbym dużo na wydajności jak bym zmienił płyte np. na abita IP35??

Ram tak czy siak dokupie jescze 2 kostki po 512 mb takie same jak mam bo te są dobre a będe miał 2 gb wtedy.

Pozdrawiam i licze na odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytal gdzies ze na tyle lata i sobie napisal :lol:

czlowieku zlituj sie miec taki procek i go nie podkrecic to poprostu grzech, co do pamieci lepiej kup 2x1gb tych 512 za nie dlugo wogole nie sprzedasz grafe tak jak napisal beka x1950pro do 400zl mozna spokojnie nowke kupic

plyty niema sensu zmieniac zasilacz tez tak jak pisal beka i bedzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytal gdzies ze na tyle lata i sobie napisal :lol:

czlowieku zlituj sie miec taki procek i go nie podkrecic to poprostu grzech, co do pamieci lepiej kup 2x1gb tych 512 za nie dlugo wogole nie sprzedasz grafe tak jak napisal beka x1950pro do 400zl mozna spokojnie nowke kupic

plyty niema sensu zmieniac zasilacz tez tak jak pisal beka i bedzie ok

Nie napisałem tego bo gdzieś wyczytałem...może ty uznajesz takie coś ale nie ja,specjalnie dla Ciebie zmienie opis i dopisze : PROC NA TYLE LATA BEZ PROBLEMU ALE STANDARDOWO JADE NA DEFAULT......

X1950pro ? nie lepiej 8600GT sonic plus ?

No Ciekawe...grzech nie podkręcać takiego proca...sory ale komputer ma być w 100% stabilny,nie mam czasu grzebać,kręcić,sprawdzać orthosem stabilności itp itd...wole zapłacić i mieć pewność...

Edytowane przez symbianos88krk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem tego bo gdzieś wyczytałem...może ty uznajesz takie coś ale nie ja,specjalnie dla Ciebie zmienie opis i dopisze : PROC NA TYLE LATA BEZ PROBLEMU ALE STANDARDOWO JADE NA DEFAULT......

a to ciekawe

No Ciekawe...grzech nie podkręcać takiego proca...sory ale komputer ma być w 100% stabilny,nie mam czasu grzebać,kręcić,sprawdzać orthosem stabilności itp itd...wole zapłacić i mieć pewność...

skoro lata tyle bez problemu to znaczy ze wszystko jest STABILNE albo ja o czyms nie wiem?

Grafa x1950 vs 8600gt zaelzy w co grasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe Ciekawe... :)

Jest stabilne ale podkręcony komputer ma zmniejszoną żywotność,nie mam ochoty spędzić niedzielnego poranka nad zastanawianiem sie czemu jest czarny ekran po włączeniu komputera.....

Karta graficzną potrzebuje do wszystkiego,najczęściej gram w NFS Carbon,GTA San Andreas,quake 4.....

Karta musi być Cicha albo mieć możliwość założenia cichego chłodzenia :)

Mam pytanie,czy ktoś ma karta 8600 GT sonic plus ? czy tam gdzie zaznaczyłem czerwonym kolorem na śledziu posiada jakąś ''szparke'' ???

Bo moja obudowa między śledziami jak są te blaczki cieńkie łączące posiada mniej więcej w tym miejscu gdzie zaznaczyłem takie metalowe wypustki.....

post-153553-1195924850_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe Ciekawe... :)

Jest stabilne ale podkręcony komputer ma zmniejszoną żywotność,nie mam ochoty spędzić niedzielnego poranka nad zastanawianiem sie czemu jest czarny ekran po włączeniu komputera.....

Karta graficzną potrzebuje do wszystkiego,najczęściej gram w NFS Carbon,GTA San Andreas,quake 4.....

Karta musi być Cicha albo mieć możliwość założenia cichego chłodzenia :)

Mam pytanie,czy ktoś ma karta 8600 GT sonic plus ? czy tam gdzie zaznaczyłem czerwonym kolorem na śledziu posiada jakąś ''szparke'' ???

Bo moja obudowa między śledziami jak są te blaczki cieńkie łączące posiada mniej więcej w tym miejscu gdzie zaznaczyłem takie metalowe wypustki.....

Ad1) :lol2: No fakt jak procek podziała 5 lat a nie 10 to bedzie tragedia :lol2:

Ad2) Założyc ciche chłodzenie zawsze można - tylko uważaj bo można ukruszyć rdzeń i "spędzisz niedzielny poranek nad zastanawianiem sie czemu jest czarny ekran po włączeniu komputera....." :lol: (sorry ale nie wytrzymałem)

Ad3) Raczej w Palicie inżynierzy tak zaprojektowali sledzia że będzie pasował do każdej budy - miałem takiego śledzia w swoim 6800GT i w obudowie też mam wypustki, i jakoś to działą :razz:

Coby nie było całkiem OT to polecam 8600GT, choć w NFS będzie wolniejszy od Radzia to w nowszych grach lepiej sobie radzi egiełda.

PS: Przy 8600GT będziesz mógł w sigu dać GPU/RAM 1000/1000MHz bo tyle można z karty wycisnąć :ploom:

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. No tylko pomyśl Sobie,za pare lat sprzedam takiego kręconego procka np. Tobie na allegro i potem będzie płacz i zgrzytanie zębów jak za 2 miesiące by Ci padł...

2.Rdzenie i kruszenie ?...Spoko,kilka już poległo w moich rękach,nie powtórze znów tego błędu ;]

3.Wiadomo że będzie działać tyle że chodzi mi oto czy jak kupie takiego sonic Plus który nie wiem czy ma tą ''szparke'' ...załużmy że nie ma...i wtedy po jej wsadzeniu odegnie sie troszke blacha z tyłu w koło śledzi...

Dlatego może ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć czy sonic plus w miejscu gdzie zaznaczyłem na obrazku ma taką jakby szpareczke,wgłębienie itp itd ?

Nie bój się,jeśli podkręce i sprawdze na ile sie kręci to dam to do sigu...,pozatym nierozumiem Twojej ironi no ale cóż,widocznie niektórzy na tym forum taki poziom Sobą reprezentują :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No napewno bedzie płacz jak za 5lat procki co dziś są warte 1kzł będą po 100zł max (że nie wspomne o najtańszych).

Wszystko sie może spsuć - nie znasz dnia ani godziny :wink:

Na 99% nie ma tam "szparki" jest co najwyżej "nacięcie" :wink: zresztą fotki są w podlinkowanym teście ale widze że nie łaska samemu poszukac.

Ironii nie musisz rozumieć ale sam zaczołeś tą swoją szopke poprawiając mi humor (i chyba nie tylko mi)

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O na tych fotkach co masz dobrze widać,pozwoliłem Sobie dać jedną fotke i ją zeedytować w celach edukacyjnych :lol:

Dokładnie o te wypustki mi chodzi co je zaznaczyłem,teraz pytanie brzmi,czy ten 8600gt sonic plus będzie miał nacięcią jakby w środku między dwoma śledziami ????

To chyba dobrze że szopke odstawiam ? święta blisko.... :lol:

ps. Gratuluje ślicznego WC :) Jak Kiedyś sie w to bawiłem to hehe pamiętam czasy CPC haha a potem bloki.pl ;) hehe nagrzewnica od lady i wogule ahhh cudowne czasy:)

post-153553-1195930913_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O na tych fotkach co masz dobrze widać,pozwoliłem Sobie dać jedną fotke i ją zeedytować w celach edukacyjnych :lol:

Dokładnie o te wypustki mi chodzi co je zaznaczyłem,teraz pytanie brzmi,czy ten 8600gt sonic plus będzie miał nacięcią jakby w środku między dwoma śledziami ????

To chyba dobrze że szopke odstawiam ? święta blisko.... :lol:

ps. Gratuluje ślicznego WC :) Jak Kiedyś sie w to bawiłem to hehe pamiętam czasy CPC haha a potem bloki.pl ;) hehe nagrzewnica od lady i wogule ahhh cudowne czasy:)

Ehh

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mój 6800GT też takie coś miał (nawet bez nacięć czy innych szparek) i mam wypustki (jak widać na w/w foto :D ) i wszystko było oki (bo czemu by miało nie być) więc nie kombinuj jak koń pod góre :wink:

PS: WC sie mi nie podoba (ale THX) i w ostatecznej wersji będzie ładniejsze :-P ale to po nowym roku i zdrowym update komputera B) (chyba że coś sie zmieni w dostępności 88GT/HD38X0 <_< )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo dzięki wielkie,widze że jednak nie ma tych takich nacięć na te wypustki z obudowy .....więc karta po montażu ciutke odegnie te cieńkie blaszki między śledziami ....

sory...jestem estetą,wszystko musi być jak w zegarku :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi