Skocz do zawartości
tomekbobi

Nowy Zestaw - Pomoc W Wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić nowy sprzęt złożyłem coś takiego :

Procesor Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX 1 szt. 264.00

Płyta główna EVGA nForce 650i Ultra Mainboard [122-CK-NF66-T1] 1 szt. 319.00

Pamięć RAM Corsair XMS2 Xtreme DDR2 1GB 675MHz 2 szt. 184.00

Dysk twardy IDE/SATA WD Caviar SE-16 320 GB WD3200AAKS16MB cache SATA-II 1 szt. 332.00

Karta Graficzna ATI RADEON HD3850 1 szt. 799.00

http://allegro.pl/item273534211_new_powerc...sklep_raty.html

Co byście zmienili i dlaczego w tej konfiguracji ? Czy do tej plyty pozniej bedzie pasowal pernyn? I czy ta karta bedzie pasować do PCI-Express x16 ?

Edytowane przez tomekbobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zamiast tego Radeona Geforce 8600GT lub 8800GT?

Ram do tego procesora wystarczy Kingston na elpidach.

Zmień mobo na MSI Neo2-FR/FIR lub Foxconn P35. Dużo lepsze możliwości jeżeli chodzi o O/C no i ten P35 :). Jak nie potrzebujesz SLI to dużo lepszy wybór.

Reszta OK.

Edytowane przez emilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze tak :mam do wydania 2300zł potrzebuje procesor, plyta glowna, karta graficzna, pamięć ram 2GB, i szybki dysk 320GB co proponujecie ? Dodam że interesuje mnie pózniejsza zmiana na pernyna bez zmiany plyty jesli to mozliwe. W jakim sklepie to najlepiej kupic zeby bylo tanio i zarazem nie bylo problemów z gwarancja i serwisem ?

Edytowane przez tomekbobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze musisz odpowiedzieć sobie na jedno proste pytanie - czy kupujeż komputer już czy ewentualnie możesz poczekać.

Generalnie to:

Pentium Dual Core E2140/E2160 210/250zł

Mobo MSI Neo-FR/FIR lub Fox P35A około 350zł

2x1GB DDR2 Kingmax/Kingston/Corsair/OCZ 150-200zł

HDD Seagate/Samsung 320GB 300zł

Na grafe zostaje 1200zł

Jeśli komputer na już bym szukał 8800GTX za rozsądne pieniądze (jaki masz zasilator :?:) a jesli możesz poczekać (ale to pewnie by trzeba do nowego roku niestety) to 88GT w cenie około 900zł lub HD 3870 za około 750zł (ewentualnie CF 2x HD 3850 512MB - 2x 650zł). HD3850 256MB to bym omijał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz mam Chieftec 450W mam zamiar zamówic w poniedzialek wszystko znudzilo mi sie juz czekanie na obniżki bo tak mozna w nieskonczonosc. Paweł666 co Ty być konkretnie bral jakbys mial teraz kupować kompa ? No i jaki sklep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to :

Pentium Dual Core E2160

Mobo MSI Neo-FR/FIR lub Fox P35A - która lepsza do OC?

Corsair XMS2 Xtreme DDR2 1GB 675MHz 2 szt - slyszalem ze ida lekko na 800MHz a moze jakies inne? tylko konkretnie nazwe bym prosił

a moze PowerColor Radeon X1950Pro - kaCuCh jak ta karta sie sprawuje w HL2 wiesz moze? bo nie ukrywam ze glownie bede bral w Counter Strike Source

co do dysku to cos wybiore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi