Gryphon666 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Co brać: A-bit P35-E Foxconn P35A MSI Neo2-Fr ?? Początkujący OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Z tych trzech co podałeś najlepszym wyborem według mnie będzie Foxconn P35A (nie dlatego, że ją mam i chce wychwalać ponad wszystko). Dla początkującego w o/c jest idealna. Dużo do ustawienia w biosie nie ma więc i mało problemowy bios w obsłudze. Po w graniu najnowszego biosu P32 znika większość problemów z zaniżaniem prędkości procesora na fsb 266 i 333 jeśli wsadziłeś procesor, który standardowo powinien chodzić na fsb 200 (np. E21xx, E4xxx). Do tego płyta Foxconna ma 3 pci z tych co podałeś. Abit P35-E to płyta budżetowa i jak już interesowałbym się odmianą bez E w nazwie. MSI Neo2-Fr tu jest "wyższa szkoła jazdy". Jeśli lubisz się bawić w ustawianie tymingów oraz zmiana zworki/ek na płycie to ta płytka jest najlepszym wyborem bo ma mostek ICH9R i dzięki temu będziesz mógł macierz raid stworzyć w przyszłości. Więc jak widzisz nikt nie da Tobie jasnej odpowiedzi co masz wybrać, bo każda płyta ma + jak i - i do tego trzeba już podchodzić indywidualnie :) Edytowane 25 Listopada 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryphon666 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Pytanie jest spowodowane dostępnością. Czekam do wtorku może końca tygodnia. Fox byłby najlepszym wyjściem ale trudno z dostępnością, szczególnie po normalnej/okazyjnej cenie a Abit jest jednak bardziej dostępny EDIT: Literówki Edytowane 25 Listopada 2007 przez Gryphon666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaCuCh Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ja też wybierałem między tą trójką i wybrałem ASUSa P5K Pro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...