chemixx Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 witam do tej pory bylem zwolennikiem amd ale troszke poczytalem i zdecydowalem sie na intela. mialem wczesniej mobo dfi nf4 ultra D zajebista plytka i chcialbym teraz poskladac cos na 755 tyle ze nie wiem jaka plyte wybrac generalnie chodzi mi o dobre oc i o to zeby mobo bylo na nforce-ie chcialbym cos naprawde dobrego do max 800zl niestety sam sie gubie i nie wiem co bedzie najlepsze za taka kase. prosze o jakies rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 niestety ten temat trzeba przenieść do forum "co kupić?", bo to tam powinno zadawać się takie pytania. A co do płyty to... nForce... hmmm moim zdaniem to nie jest dobry wybór (chyba że chcesz koniecznie SLI), płyty na nForce są troszkę mniej przyjazne niż wszystkie intelowskie, do tego się mocno grzeją. Wolałbym jakąś płytę na x38. Polecam Asusa i MSI - model dokładny to już wedle uznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 DFI na P35 i juz ;] Przenosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) niestety ten temat trzeba przenieść do forum "co kupić?", bo to tam powinno zadawać się takie pytania. A co do płyty to... nForce... hmmm moim zdaniem to nie jest dobry wybór (chyba że chcesz koniecznie SLI), płyty na nForce są troszkę mniej przyjazne niż wszystkie intelowskie, do tego się mocno grzeją. Wolałbym jakąś płytę na x38. Polecam Asusa i MSI - model dokładny to już wedle uznania. Na poczatku sorka za zle umiejscowienie posta ale dawno nie pisalem na forach mozesz rozwinac mysl płyty na nForce są troszkę mniej przyjazne niż wszystkie intelowskiejonathan czy chodzi o ta plyte ?DFI LanParty P35 ja jeszcze zastanawialem sie nad ta Asus Striker (nVidia nForce 680i SLI) [DDR2, 2xPCI-E, FW] Edytowane 25 Listopada 2007 przez chemixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ze strikerem wiele osob mialo sporo problemow... plytka sama w sobie bardzo fajna ale... wlasnie caly czas bylo jakies ale Plytki na Intelu sa bardziej przyjazne i chlodniejsze ;] Mozesz zastanowic sie nad jakims Asusm P5K xx ja jednak zmienilem go na DFI z podpisu. Ale to chyba tak poprostu dla picu, bo na obydwu calkiem ladnie sie kreci (jezeli nie bierzemy pod uwage extreme typu DI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ze strikerem wiele osob mialo sporo problemow... plytka sama w sobie bardzo fajna ale... wlasnie caly czas bylo jakies ale Plytki na Intelu sa bardziej przyjazne i chlodniejsze ;] Mozesz zastanowic sie nad jakims Asusm P5K xx ja jednak zmienilem go na DFI z podpisu. Ale to chyba tak poprostu dla picu, bo na obydwu calkiem ladnie sie kreci (jezeli nie bierzemy pod uwage extreme typu DI) mam jeszcze pytanko dzieki wam wylonilem na ta chwile 2 faworytow DFI LanParty LT P35-T2R Asus Striker extreme nforce 680i i teraz pytanie jaka jest roznica miedzy sli i crossfire i jaka zasadnicza roznica jest miedzy chipsetami z tego co mi napisaliscie to nf sie mocno grzeja. ale od czego mamy wode :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Jaka/ jakie grafiki bedziesz mial?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) nF 680i jest stare, jest konkurentem dla P965. Gorzej się kręci od P965, a P35 to następca P965. Strasznie się grzeje. A tu inni forumowicze ci proponują chipset X38 który jest bardziej high-endową odmianą P35. Daruj sobie nF, chyba, że koniecznie chcesz robić SLi. Na P35 (i X38 chyba też) też się da, ale tylko na kartach z serii 7xxx i wcześniejszych I jak juz koniecznie chcesz te 680i dla SLi to lepiej eVGA 680i od Strikera raczej ;] Edytowane 25 Listopada 2007 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Jaka/ jakie grafiki bedziesz mial??narazie mam 7800gt ale pozniej wiedzie 8800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 narazie mam 7800gt ale pozniej wiedzie 8800Jak jeden 8800 (SLi się nie opłaca) to tylko P35/X38. Zainteresuj się Asusem P5E, Gigabyte X38 DS4 albo MSI X38 :) Jak coś tańszego to DFI Blood Iron P35 za 400zł albo Asus P5K-E na P35 za 500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Jak jeden 8800 (SLi się nie opłaca) to tylko P35/X38. Zainteresuj się Asusem P5E, Gigabyte X38 DS4 albo MSI X38 :) Jak coś tańszego to DFI Blood Iron P35 za 400zł albo Asus P5K-E na P35 za 500zł ok dziekuje w takim razie nf odpada i znowu robi mi sie metlik nf mialem na amd i stad ta sympatia. czyli DFI LanParty LT P35-T2R plyta bedzie dobry wyborem? i pytanko czy ona posiada coxiala czy tylko spdif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...