Mate Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Moze ktoś ma linka albo tabelkę z mocami wydzielanymi przez procesory Antki i P4. Proszę na priva albo mailika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Jest taki programik (niestety nie pamiętam nazwy) obliczający ilość watów wydzielanych przez proca. Zapodaje się nazwe proca, częstotliwość taktowania, napięcie i mamy wyniczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 http://users.erols.com/chare/elec.htm tu jest all polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 mechl!n - sandra w zasadzie to potrafi - ale pa3ac na wyniki z tabeli http://users.erols.com/chare/elec.htm to raczej zaniza ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 mechl!n - sandra w zasadzie to potrafi - ale pa3ac na wyniki z tabeli http://users.erols.com/chare/elec.htm to raczej zaniza ... :? Nie myślałem o sandrze. Kurza stopa, nie mogę przypomnieć sobie nazwy tego programu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 dane z tej tabelki na tej stronie sa raczej zgrupowane na podstawie dokumentacji procesorow wiec sa chyba wiarygodne a co do programiku tez gdzies cos takiego raz widzialem ale nie pamietam moze nawet amm ale nazwy nie pamietam i dlatego nie znajde :D jak sobie przypomnisz to napisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Ja kiedyś miałem taki progs Radiate. Wpisz w siakiejś wyszukiwarce to moze Ci znajdzie cuś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 No właśnie! RADIATE. Nie znalazłem strony domowej autora, dlatego programik można ssać z mojego "eftepa"- proszę bardzo DOWNLOAD Trzeba będzie uaktualnić bazę procesorów, ale nie jest to trudne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Chciałem sobie uaktualnić baze procesorów, ale nie wiem ile W wydziela XP1700 TB 6-8-1 na standardowych ustawieniach (1.46GHz/1.6V). Na stronie podanej wyżej jest tylko XP1700 6-8-0. Pomoże ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A jakie moce wydzielają grafynp. tak radek 9700 albo 9800, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Łel fenk ju wery macz :evil: Sam se znalazłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Łel fenk ju wery macz :evil: Sam se znalazłem... to jaka różnica :?: Bo według moich obliczeń to mój procek wydziela 100W :!: 50W * 2333/1466 * (1.80V/1.60V)^2=100.7 a max wczoraj przy 2424 i 1.95V to było 122.8W i wydaje mi się że to trochę za dużo wychodzi :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Może się mylę ale standardowy XP1700 wydziela 59.8W a nie 50W- wtedy wyniki będą jeszcze wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 zgodnie z ta tabelka i po dorzuceniu 1,6v wychodzi ze 1700+ wydziela 57W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 no to nieźle - teraz mam 115W wydzielane :| a na 2424 było 140W :!: Chyba muszę zmienić chłodzenie na coś wydajniejszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...