Sirmus Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam serdecznie : ) Składam komputer ; ) I potrzebuje waszej malej pomocy ; ) Pola które sa nie wypełnione jeszcze nic nie dobrałem i zgłaszam sie o to do was :) Komputer ma służyć do grania :) i bawienia sie w OC : ) Na co powinienem zwrócić uwagę, czy dobrze wybrałem ? Podawajcie linki propozycje itp. : ) Procesor: Intel Core 2 DUO E6750 2,66GHz BOX Płyta Główna: GIGABYTE GA-P35-DS3R 1.0 BOX RAM: OCZ 2GB DDR II 800 Gold Dual CL5 Dysk Twardy: Karta Graficzna:PALIT 8800GT 512MB DDRIII Chłodzenie: Karta Dźwiękowa: Zasilacz: Z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 procek ok chyba ze chcialbys oszczedzic to bierz e2160, dobrze sie kreca plyta glowna msi neo2-fr ram ocz platinum rev2 800 badz goodramy 800 twardziel western digital wd3200aaks grafa ok (o ile masz dostep :P) chlodzenie na proc? jesli tak to pentagram hp-100 albo freezer 7 pro dzwiekowka creative x-fi zasilka amacrox warrior 400w pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 to co wyżej. Na procesorze spokojnie możesz oszczędzić choć z tym, że e2160 się dobrze kręcą się nie zgodzę. Płyta Gigabyte jest ok, ale też wziąłbym MSI. (Do wyboru jest jeszcze Foxconn i na upartego ABIT IP35/-e) Ram jak wyżej. Dysk twardy: WD AAKS lub AAJS albo Seagate Baracuda 10 (głośniejszy, ale jak nie ufasz wd, to bedzie dobry) albo hitachi (cichy ale troszke wolniejszy niz te 2 wyzej) chłodzenie: Freezer 7 chyba, że chcesz oszczędzić, to ten pentagram będzie ok, ale jest sporo głośniejszy. dzwiekowka: jak na mój gust integra wystarcza, ale jak już chcesz miec osobną kartę, to Ci nie pomogę, bo się nie znam. Zasiłka: Modecom MC400 (to samo co amacrox a taniej, tylko troszke głośniejszy wentyl ma.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 no ok moze przesadzilem, ze sie dobrze kreca, bo to loteria ;) ale zawsze mozna wziac selekte z forum i miec pewnosc ze ma sie dobra sztuke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Dysk weź WD AAKS 400Gb, jest niedużo droższy ale za to pojemniejszy o 80 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirmus Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 A wiec poskładałem wszystkie wasze wypowiedzi i otrzymałem : ) Procesor Intel Core 2 DUO E6750 2,66GHz BOX Płyta Główna MSI P35 Neo2-Fir RAM DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 Dysk Twardy Dysk WD Caviar 320GB 7200 16MB WD3200AAKS Karta Graficzna PALIT 8800GT 512MB DDRIII Chłodzenie ArcticCooling Freezer 7 PRO Obudowa Obudowa Chieftec DG-01B-D-U b/z Zasilacz Amacrox Warrior 400W AX450-PNF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Hmm, nie lepiej bylo by do takiego konfigu dac dobry zasilacz? Np Corsair 450w. Nie twierdze ze Amacrox jest zly, wrecz przeciwnie. Ale do takiego zestawu oplaca sie dac cos lepszego imo. Pamiatki mozna by tez zmienic na Corsair XMS2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) no teraz to nic dodac, nic ujac :) ew. mobo moze byc fr nie fir, ta drozsza rozni sie tylko i wylacznie tym ze ma firewire ale jesli wiesz, ze to zlacze Ci sie przyda to bierz, jak najbardziej (zreszta to roznica tylko 20 zl) xacti: no w sumie jesli Sirmus posiada niebardzo ograniczony fundusz i moze sobie na to pozwolic to jak najbardziej Edytowane 25 Listopada 2007 przez LittlePaulie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirmus Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Mniej więcej mój fundusz to 4 000 zł ; ) Wiec chcę żeby sprzęt mi posłużył troszkę ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...