Gość Firekage Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Witam Panowie i Panie. Pozwolilem sobie na zalozenie tego tematu by moc w pelni cieszyc sie tunerem tv. Zakupilem sobie hybrydowke i wszystko jest ok poza tematem , czyli denerwuje mnie na maksa oprogramowanie od niego i szukam alternatyw. Power Cinema nie jest zlym programem ale niestety jest to denerwujacy full automat. Jak wspomnialem moj tuner to hybryda analogowo cyfrowa z DVBT. Skanowanie kanalow trwa jak w kazdym tunerze. Problem polega na tym , ze zamiast non stop skanowac miedzy pasmami (analog , dvbt....) moglbym od razu wpisac numery pasm i miec problem z glowy. Dodatkowo denerwuje mnie fakt taki , ze w moim tunerze Polska zostala zle zaprogramowana i wykrywa u nas bodajze Secam...a u nas jest D/K jesli mnie pamiec nie myli - wiec na Polsce nie ma glosu i trzeba ustawiac Czechy. Ponadto tuner ma radio , czesc kanalow lekko szumi (wiadomo jaka ma sie antenke...) i mono rozwiazaloby problem jak w starym Pixelview. Ale Power Cinema tego nie oferuje... Moze WY znacie jakies alternatywy , w sumie szukam z miesiac i albo sa stare do BT , albo nie ma wcale. Multimedialne kombajny nie zawsze z tym tunerem dzialaja - p[owodem jest stosunkowo nowy kodek Philipsa , bodajze SAC 713/733xx. Programy typu dScaler tez nia banglaja wiec pomocy :D Dziekuje za czas , pozdrawiam , czytalem o Winfascie tak na marginesie i to u mnie tez nie bangla. Edytowane 25 Listopada 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 1. u nas nie jest Secam tylko Pal, standardy nadawania wizji :P 2. nie myl standardu fonii D/K (jeszcze Nicam, A2 i wiele innnych) z wizją Pal/Secam?NTSC ... 3. w polsce króluje D/K chyba i nikam ale to nie znaczy, żes skazany tylko na taki rodzaj fonii ... SkyStar HD (tuner) i masz nawet (poza HDTV) a lot of takich z fonią wielokanałową ... a w planie jest nawet DTS 4. tuner TV kupuje się na całe zycie, dla mnie jedyny sensowny zakup to tunery SAT i masz tysiace programów i to nawet niektóre "rodzynki" za darmo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) 1. u nas nie jest Secam tylko Pal, standardy nadawania wizji :PTo moze faktycznie myle , ale faktem jest ze : 2. nie myl standardu fonii D/K (jeszcze Nicam, A2 i wiele innnych) z wizją Pal/Secam?NTSC ... U nas ma byc glos na D/K tymczasem tuner ustawia cos jeszcze innego bo glosu nie ma i dopiero danie na Czechy rozwiazuje sprawe. MOIM PROBLENEM JEST PELEN AUTOMAT 3. w polsce króluje D/K chyba i nikam ale to nie znaczy, żes skazany tylko na taki rodzaj fonii ... SkyStar HD (tuner) i masz nawet (poza HDTV) a lot of takich z fonią wielokanałową ... a w planie jest nawet DTS 4. tuner TV kupuje się na całe zycie, dla mnie jedyny sensowny zakup to tunery SAT i masz tysiace programów i to nawet niektóre "rodzynki" za darmo :P Mam tuner hybrydowy z DVBT , nie chce satelitarnego bo i nie mam antenty , ponadto Skystary maja problem z Gigabyte. Mam wydac na Skystara ponad 200 i kupic jesze talerz? To wole za 30 zl kablowke i mam to samo z tym ,ze to co chce sam ogladac. A nie ogladam TV czesto wiec i to mi zwisa. Chce miec zastepczy program za Power Cineme... Edytowane 25 Listopada 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 i dlatego full automaty są beee :P jeśli nie mozna wyłaczyć auto i wpisywac danych recznie :P SkyStary nie tyle maja klopot z gigusiami tylko w ogóle z płytani na nforcach ... czasem problemy te rozwiazuje aktualizacja biosu do mobo a czasem nic sienie da zrobić :P jest t opodobn ozwiazane z waddliwą obsługa PCI przez nforce, który nie daje odpowiedniego dla Skystara napiecia na PCI :P mozna nawet uwalić płytę albo tuner :P tez miałem kablówkę ale jakośc obrazu była tragiczna nawet po dołożeniu super wzmacniaczy obrazu /// a jak przesiadłem się na inne telewizorki (2, jeden ogólniedostępny (pioneer) i jeden w sypialni (sharp)) to się oglądać nie dało ... dlatego wolę satelitarna tv ... zrezygnowalem z kablówki, mam dwa talerze na łacznie 8 satelitów :P, stacjonarny tuner HDTV a w kompie SkyStara HD ... o dziwo działą mi na nforce4 Sli - tylko trzeba bylo bios uaktualnić ... poza tym kablówka jesli chodzi o oferte programową zupełnie się nie popisuje (ta w mojej wsi) wieć wole dodac parę groszy i mieć wybór większy ... w kablówce nikt mi nie puści piłki w HD a oglądam tv tez raz na tydzień tyle, że to co chcę a nie musze :P ... w kablowce nie mam ani HBO, ani Sci-fi, ani innych sensownych programów a przez satelitę i odpowiednie oprogramwoanie mam wszystko co mnie interesuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...