dazon Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam Mam dosyc kłopotliwy problem Po dodaniu 2ch tabel do MySqla nie mogę zrobićmiedzy nimi relacji... w trakcie próby wsyakuje błąd #1216 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails wszystko robie spod PhpMyAdmina i nie mam pojecia co moze byc źle Oba pola ktore chce polaczyc posiadaja indeksy! Proszę o poradę i pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Nie masz czasem w tych tabelach juz jakis danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 to mySQL przestrzega constraintów? Jeśli pisze Ci że constraint fails, znaczy że wartości w tabelach nie spełniają go... czyli że masz wpisany w jednej tabeli klucze obce innej tabeli, których zapewne nie ma w tamtej tabeli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...