borek-net Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Dysk pierwszy dla niewtajemniczonych ma pojemność 320 GB jego kwota wynosi ok. 260 zł zaś dysk 2gi kosztuje niecałe 230 zł. i ma pojemność 250 GB Prosze o opinie posiadaczy dysku, czy gwarancja 5 letnia Seagate może okazać sie tak dużym walorem? czy jak ma sie zepsuć to zrobi to w pierwszym roku? Czy WD w rzeczywistości przy normalnej pracy grzeje sie?? Który z dysków waszym zdaniem do nowego zestawu bedzie bardziej trafną opcją?? (obecnie siedze na 80 GB) ale przy nowym zestawie wiadome nowe gry obszerne filmy itp.) Dziękuje z góry za opinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Bierz 320 od Seagate :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Jeżeli ten dysk Seagate jest oparty na jednym talerzy to wybrałbym właśnie jego że względu na ciszę i małe wydzielanie ciepła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek-net Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Bierz 320 od Seagate :P Tej opcji nie biorę raczej pod uwagę, jak 320 to raczej tylko WD, Seagate ma wtedy >1 talerzy jest bardziej głośny i robi sie cieplutki, a po 2 WD wygrywa pod względem wydajności. To tylko moja opinia po przeczytaniu paru testów i recenzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Jeśli chodzi o WD AAKS 320GB to posiadam taki dysk i uważam, że do najgłośniejszych nie należy. Owszem słychać trochę chrobotanie tylko podczas przenoszenia obszernych danych. Mam go umieszczonego w obudowie Chieftec'a, który ma umieszczone dyski w poprzeg. Wieją na niego dwa wentylatorki 92mmm podłączone do płyty pod wyjście procka z PWM i w spoczynku mam 28st. C więc to nie tragedia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 miałem ten sam dylemat co Ty przeczytalem kilka testow i chwalono AAKS ale zaufalem seagat'owi dysk jest bardzo cichy i zimny, a wydajnosc tez wysoka,(no i ten jeden talerz) zreszta roznic na poziomie 1-3MB/s nie odczujesz poza benchmarkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja mam tego Seagate i sobie chwalę, dałem mu lekki nawiew z 12cm @6V (ok 450-500obrotów, bo max wiatraka to koło 1k) i śmiga ;) Na szybkość też nie narzekam, dane kopiują się bardzo szybko (wg hd tune jest średnio 30% szybszy niż 80gb seagate z mojego siga, nawet na brzegu talerza prędkość drastycznie nie spada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Również polecam Seagata. Ja też jestem mile zaskoczony tym dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...