Skocz do zawartości
borek-net

Wd3200aaks Vs. St3250410as

Rekomendowane odpowiedzi

Dysk pierwszy dla niewtajemniczonych ma pojemność 320 GB jego kwota wynosi ok. 260 zł zaś dysk 2gi kosztuje niecałe 230 zł. i ma pojemność 250 GB Prosze o opinie posiadaczy dysku, czy gwarancja 5 letnia Seagate może okazać sie tak dużym walorem? czy jak ma sie zepsuć to zrobi to w pierwszym roku? Czy WD w rzeczywistości przy normalnej pracy grzeje sie??

Który z dysków waszym zdaniem do nowego zestawu bedzie bardziej trafną opcją?? (obecnie siedze na 80 GB) ale przy nowym zestawie wiadome nowe gry obszerne filmy itp.)

Dziękuje z góry za opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 320 od Seagate :P

Tej opcji nie biorę raczej pod uwagę, jak 320 to raczej tylko WD, Seagate ma wtedy >1 talerzy jest bardziej głośny i robi sie cieplutki, a po 2 WD wygrywa pod względem wydajności. To tylko moja opinia po przeczytaniu paru testów i recenzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o WD AAKS 320GB to posiadam taki dysk i uważam, że do najgłośniejszych nie należy. Owszem słychać trochę chrobotanie tylko podczas przenoszenia obszernych danych. Mam go umieszczonego w obudowie Chieftec'a, który ma umieszczone dyski w poprzeg. Wieją na niego dwa wentylatorki 92mmm podłączone do płyty pod wyjście procka z PWM i w spoczynku mam 28st. C więc to nie tragedia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tego Seagate i sobie chwalę, dałem mu lekki nawiew z 12cm @6V (ok 450-500obrotów, bo max wiatraka to koło 1k) i śmiga ;) Na szybkość też nie narzekam, dane kopiują się bardzo szybko (wg hd tune jest średnio 30% szybszy niż 80gb seagate z mojego siga, nawet na brzegu talerza prędkość drastycznie nie spada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi