Assassin_ Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Do procesora Pentium E2140 @ 2.66 GHz, ale powinno radzić sobie i z szybszymi prockami (przy czym nie zależy mi na jakiejś super wydajności). Co do głośności nie mam specjalnych wymagań, ale oczywiście odkurzacz odpada. Ważne: cooler musi intensywnie owiewać mostek północny i pamięci (moje Corsairy XMS grzeja się niemiłosiernie), więc klasyczne towery odpadają. Na razie faworytem jest Thermaltake Blue Orb II. Zastanawiam się też nad TMG i2, ewentualnie Gigabyte Volar albo Akasa AK-960. Pentagramy raczej odpadają, dolna część radiatora może zachaczać o kondensatory przy sockecie. Idealny byłby pewnie MaxOrb, ale jest za drogi (no chyba że jest rzeczywiście w pełni wart jest swej ceny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 masz dość specyficzne wymagania. Pytanie czy coolery tego pokroju maja odpowiedni rozrzut powietrza (ciepłego) na boki aby schłodzić dodatkowo to co wymagasz. Ewentualnie możesz zastanowić się nad paletą zalmana http://znak.pl/index.php?cid=373&scid=...order=ascending Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Bez super wydajnosci? 7700 AlCu chyba styknie. Z glosnoscia - zalezy czy masz juz wyciszona bude. Ale szczerze nie rozumiem czemu nie mialbys zainwestowac w jakiegos malego towera - wyciag po stronie slotow pamieci RAM a na mostek jakas 60... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...