Aimar Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam, podejrzewam, że temat był poruszany, ale w szukajce pod tą frazą dostaję listę tysięcy tematów i ciężko wyłowić, to, czego szukam... Problem polega na tym, że mam dysk na SATA II, nie mam napędu dyskietek i mam Windows'a XP ... Odpalam instalkę, oczywiście nie wykrywa dysku, bo to sata II, pobieram więc sterowniki do pata/sata ze strony producenta płyty głównej, nagrywam na cd, podczas startu instalki windowsa wybieram opcję ładowania dodatkowych sterowników, ale ... z cd ich sobie nie weźmie, szuka tylko po stacji dyskietek, której nie mam... Jakiś pomysł? Proszę o szybką pomoc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Oczywiscie ze było i to wiele razy. nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Zintegruj sterowniki do SATA za pomocą nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 ciekawe bo odemnie nie chcialo zadnych dodatkowych sterow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Przeczytaj instrukcje obsługi plyty i zobacz w jakim trybie masz ustawiony kontroler to zrozumiesz dlaczego nie chciało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh13 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Mam problem ze zintegrowaniem sterowników SATA RAID w nlite. Kupiłem, choć jeszcze jej nie dostałem, płytę MSI NEO-2 FR. Ściągnąłem stery ze strony producenta i tych od SATA i chipsetu zresztą też nlite nie widzi. Przeczytałem ten artykuł o nlite i wiem, że są to sterowniki trybu tekstowego i cóś mam z nimi zrobić. Ale za cholerę nie rozumiem co. Poza tym w tym artykule był taki ekran z opcjami sterowników: PNP i trybu tekstowego. U mnie niczego takiego nie da się załączyć, a mam tę samą wersje programu. Pewnie skończy się na f6, chociaż mam wielką ochotę zrobić sobie "swojego XP". Może ktoś mądry mi pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum_333 Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam ! Ponieważ moje pytanie jest związane z powyższym to dołącze się do tematu. Chcę zintegrować sterowniki do SATA z Win XP Prof w nLite. Ściągnąłem sterowniki Intela, ale który wybrać ? Rozumiem, że ma to być plik ".inf". Czy można zaznaczyć/zintegrować wszystkie ? W załączeniu screen ze sterownikami. Są to sterowniki Compala FL90. Intel_Chipset_Drivers.doc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 kszyh13 i Magnum_333 jak nie zrobicie to się nie przekonacie. Może zadziała może nie. Ja osobiście ostatnio robiłem lapka FS, właścicielka zakupiła XP i chciała żebym jej go zainstalował. Niestety sterowniki przeznaczone dla niego ze strony producenta oraz ze strony Intela nie działały, kontroli AHCI w biosie też nie było. Pierwotnie na lapku była Vista i właściwe stery znajdowały się na partycji Visty, więc próbować aż do skutku z różnymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Mam problem ze zintegrowaniem sterowników SATA RAID w nlite. Kupiłem, choć jeszcze jej nie dostałem, płytę MSI NEO-2 FR. Ściągnąłem stery ze strony producenta i tych od SATA i chipsetu zresztą też nlite nie widzi. Przeczytałem ten artykuł o nlite i wiem, że są to sterowniki trybu tekstowego i cóś mam z nimi zrobić. Ale za cholerę nie rozumiem co. Poza tym w tym artykule był taki ekran z opcjami sterowników: PNP i trybu tekstowego. U mnie niczego takiego nie da się załączyć, a mam tę samą wersje programu. Pewnie skończy się na f6, chociaż mam wielką ochotę zrobić sobie "swojego XP". Może ktoś mądry mi pomoże?Ekran z pytaniem o tryb tekstowy lub PNP pojawia sie dopiero po wybraniu sterownika. Tak BTW. jesli masz owe sterowniki w postaci pliku .exe, to nlite ich nie zobaczy - musi byc plik .inf. Dla sterownikow dyskietkowych mozna uzyc programu Virtual Floppy Disk zeby instalator mogl stworzyc "dykietke startowa", a nastepnie podac nlite'owi sterownik z tej wirtualnej dyskietki. Sprawdzalem dwa razy, dla dwoch roznych plyt glownych, dzialalo bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...