Itor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 witam, jak w temacie do 400 zl. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Foxconn P35A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 MSI P35 Neo2 FiR/FR BTW, nie ten dział.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Foxconn P35A nie ma Raid-u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) nie ma Raid-uNie określiłeś wymagań » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=59 Edytowane 27 Listopada 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Nie określiłeś wymagań » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=59 sorki ale myslalem ze raid to juz dzis standard jesli chodzi o wymagania to tylko raid msi troche mnie wystraszylo przez zabawe ze zworkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 może gigabyte p35 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Foxconn P35A-S (ma raid i firewire) za 360zł w Apollo. Albo Abit IP35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 może gigabyte p35 ? a co myslicie o tej? http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+P5K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Asus odpada-słaba sekcja zasilania-tylko 3 fazy. Ale mówię Ci weź Foxconn P35A-S albo Abit IP35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 albo DFI http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/37923 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Ale DFI ma bardzo kiepski dźwięk i generalnie jest dość "biedna". Na pewno nie jest warta 400zł :/ Za 350 moooże... ale i tak lepszymi propozycjami są Abit i Foxconn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) no rzeczywiscie nie wlaczajacy sie przy zimnie abit i foxconn ktorego trzeba wlaczac 2 razy po odlaczeniu kompa od pradu to super propozycje a ocena dzwieku jest subiektywna ocena egieldy z ktora pozwole sobie nie polemizowac Edytowane 28 Listopada 2007 przez Velocity120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Bierz foxconna P35A-S, dobrze Ci radzimy, a ty dalej swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A ja proponuje MSI P35 Neo2-FR/FIR :) Wydajna, stabilna, świetne oc, z dobrym chłodzeniem, raid, firewire (dla wersji FIR) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Też stoję przed takim wyborem (do 400zł na ip35 + raid) jutro zamawiam i jak na razie wybór padł na tą MSI (fr), może jest zabawa ze zworkami i problem strapem powyżej fsb 500mhz(ale w końcu po co komu więcej przy niskim mnożniku 7x daje to 3500mhz ?), ale jak patrze np co się na abicie ip35-e(chyba na tych samych komponentach jest wersja IP35) dzieję to mnie odrzuca klik. P.S ma bardzo fajny kolor laminatu i fajne chłodzenie. @Fredek, jak to jest w końcu z tymi ustawieniami timingów Twr, Twtr, Trrd, bo z tego co wyczytałem w jednej z recenzji na def. ustawieniach tych timingow znacznie w tyle za pozostałymi płytami jest, czy ręczna zmiana na mniejsze wartości w pełni rozwiązuje problem? Edytowane 28 Listopada 2007 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Ja się obiema nogami podpisuję pod tym co napisał Fredek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper10000 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A ja zaproponuję Gigabyte GA-P35-DS3 Rev. 2.0. Sam długo szukałem płyty i to co mnie skusiło do zakupu akurat tej, to: - cena: 320 zł (ja kupiłem na giełdzie za 290), - 3 sloty PCI umieszczone w taki sposób, że można wykorzystać wszystkie gdy do PCI-E wsadzisz kartę zajmującą 2 miejsca, - 6 złączy SATA z obsługą RAID 0, 1, 0+1 (wersja DS3R obsługuje jeszcze RAID 5), - wygodnie umieszczone złącze IDE i FDD oraz zasilanie 24- i 4-pinowe, - 8 złączy USB na tylnym panelu (Rev. 1.0 posiada 4 x USB + LPT i COM): KLIK - aż 4 złącza do podłączania wentylatorów na płycie, - porządnie wyglądające zasilanie, - bardzo dobra jakość dźwięku (IMHO lepsza od mojego starego SB Live 5.1). Razem z płytą kupiłem Dual Core E2160. Na BOXowym chłodzeniu działa stabilnie przy 3 GHz bez zmian napięcia i innych cudów. Zmieniłem dosłownie 3 opcje w BIOSie: - wybór częstotliwości FSB z auto na manual, - ustawiłem FSB na 333 MHz (x 9), - ustawiłem mnożnik dla pamięci na 2,4x (czyli 2,4x 333 MHz = 800 MHz - bo takie kupiłem pamięci). Polecam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 @Fredek, jak to jest w końcu z tymi ustawieniami timingów Twr, Twtr, Trrd, bo z tego co wyczytałem w jednej z recenzji na def. ustawieniach tych timingow znacznie w tyle za pozostałymi płytami jest, czy ręczna zmiana na mniejsze wartości w pełni rozwiązuje problem? Proponuje poczytać moje FAQ ;] A konkretnie punkt ,,podkręcanie, zworki, wydajność,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...