Laser83 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Cześć mam bardzo nietypową sprawę. Mam pamięć ddr, która okazała się walnięta. Nie przechodzi testu w programie S&M 1.8.1 beta. Jest to pamięć firmy Corsair, którą kupiłem na allegro. Sprzedawca zapewniał mnie, że pamięć posiada wieczystą gwarancje, jednak była kupiona w Anglii i nie ma paragonu. Co zrobić?? Jak ją zareklamować?? Macie jakieś propozycje?? Proszę o pomoc!! Pozdrawiam Laser83 Cechy pamięci: producent Corsair rodzaj pamięci DDR DIMM standard DDR PC-400 pojemność pamięci 1 024 MB ilość kontaktów [pin] 184 szt. częstotliwość pracy 400 MHz przepustowość 3 200 MB/s opóźnienie - cycle latency 3 timingi 3-3-3-8 radiator w kolorze czarnym obsługa ECC nie rejestrowane nie low-profile nie markowe [major] tak technologia produkcji TSOP II dodatkowe informacje seria Pro z diodami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabco Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Próbuj się dogadać ze sprzedawcą. Zapewniał o gwarancji to jesli produkt jest wadliwy powinien przyjąć reklamację. Jego sprawa jak ją wyegzekwuje od swojego sprzedawcy. A jaki są objawy tego ze jest walnięta? Spróbuj potestować programem memtest86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laser83 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 B-) Z tym będzie duży problem. Kupiłem te pamięci jakieś rok temu na allegro i nie wiem, od kogo. On mówił, że nie ma gwarancji w formie paragonu, tylko jest gwarancja producenta. Teraz zmieniam, kompa i chciałem je sprzedać. Ostatni instalowałem system i miał problem. Po kilku restartach zainstalował się. Wówczas sprawdziłem pamięci każdą osobno. Pierwsza przeszła testy bez problemu, zaś druga nie. Wszystko sprawdzałem programem S&M. Jak sprawdzając memtest86 pod Dosem okaże się, że nie ma błędów to pamięć jest sprawna w 100%?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabco Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dla memtest86 można wierzyć. A z programami do testowania pod Windą różnie bywa. Raczej za bardzo nie mają mozliwości przetestowania pamięci zajętej przez system. Także 100% nie sprawdzisz. Memtest niby też troche pamięci zajmuje ale jest to taka ilość ze praktycznie nie ma znaczenia. Napisz jak wyniki. Jeśli masz uszkodzoną to już raczej poza załatwieniem gwarancji innej możliwości nie masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Wszystko sprawdzałem programem S&M. Jak sprawdzając memtest86 pod Dosem okaże się, że nie ma błędów to pamięć jest sprawna w 100%??W takim układzie pamięć jest sprawna. s&m tak ekstremalnie mocno testuje te pamięci że się grzeją jak szalone, i bez odpowiedniego nawiewu nawet sprawne pamięci potrafią sypać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laser83 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Cześć zrobiłem te tekściki, każdej kości osobno. W sumie każda kość przeszła po 4 testy i wynik był pozytywny. Ponieważ 0 errorów. To znaczy że kości są w 100% sprawne??I mogę je sprzedać z czystym sumieniem??Pozdrawiam Laser83 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabco Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jeśli masz zamiar sprzedać, możesz sprzedawać. Pamięć jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laser83 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dzięki za udział w forum.Pozdrawiam Laser83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...