Skocz do zawartości
rebul4

Obudowa Do Okolo 150zl

Rekomendowane odpowiedzi

kupuje kompa i mam dylemat co do obudowy zalezy mi na takiej zeby bylo w srodku dużo miejsca bo lubie sobie pogrzebac w kompie zalezy mi tez żeby byla solidnie zrobiona i z w miare grubej blachy .

wiec co moglibyscie polecic z tego co wczesniej czytalem to czesto sie pojawia Coolermaster Elite 331 ale niemoge znajsc jakiejs jej recenzji zeby sobie zobaczyc chociazby jak ona w srodku wyglada

czy ta buda bedzie dobra??

co ewentualnie doradzilibyscie w podobnej cenie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Eldian

mam ta bude w drugim kompie tylko niewiem czy to ta sama wielkosc (zawsze sie w tym gubie ) a niechce sie mi co chwila porównywac wysokosci szerokosci itd..bo ja leniwy jestem ;) napisali by duża srednia mala i by bylo a nie 10 rodzajii niewiem nigdy ktora bedzie wsam raz dlamnie co firma to jakies inne oznaczenia

a wracajac do tego typu budy od szefa to mi sie ona bardzo podoba w srodku duzo miejsca solidnie wykonana z grubej blachy ma rozkladane nogi wiec fajnie stabilnie stoi, jedyne co mnie wkurza to strasznie mocna dioda od powera razi w oczy jak spac ide ;)

ps: tylko niewiem czemu tutaj pisze chieftec tam na dole a u mnie geo pc ale to szczegol

wsumie to moze ktos mial stycznosc z cm 330 i tym chieftecem ??

moglby napisac jakies porownanie ktora jego zdaniem lepiej wypada

Edytowane przez rebul4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chief BG, wielkość typowe midi a'la wiekszość modecomów. Jak nie wsadzasz gigantycnych coolerów, sterty dysków twardych i masz zasilacz bez stosów zbednych kabli to bardzo dobra buda, Ze dwa dni temu o tym pisałem w innym wątku, poszukaj. Chief robi obudowy markowane dla zestawów Geo i stad np w komputroniku są takie ze znaczkiem Geo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taką od 3 dni. W sumie bez rewelacji. Wiadomo stal jest grubiutka, mnóstwo śrubek, plastyk to ABS, sprzodu 1xusb + coś jeszcze. lipnie że mimo oddzielenia szyną psu od reszty to leży on jednak przy mobo a nad psu jest miejsce. polecam także najpierw wmontować fdd i dysk a potem mobo bo inaczej to walka z kablami itp. Dioda od power świeci na niebiesko baardzo mocno na cały pokój. ja mam tą niby czarna, ale to na 100% nie jest czarny tylko...nie wiem...wpadający w granat? jestem nieczuły na kolory:).

ogólnie polecam. ja kupiłem za 138pln. także widać tu lepszą jakość. zresztą podoba mi się oszczędny wygląd i dużo miejsc na wentylki

pozdrawiam

EDIT1: acha, i wchodzi do niej TT silent tower. także nie jest źle:)

Edytowane przez Tolokan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomóżcie nad wyborem budy. Oto 3 propozycje:

- chieftec - taki jak powyzszy lub podobny

- sharkoon rebel eco

- cm elite 331

Nie wiem co wybrać...

Moja ocena:

chieftec:

plus - ciężar i obszerność :D wiem ze wejdzie tam wszystko i ze bedzie stabilna

minus - nie bardzo natomiast podoba mi sie wentylacja bez przedniego 12x12 wiatraka, podobno tez wpada w drgania od dysków

sharkoon i cm cenie za cene :) i wentylację przód-tył, niepokoi mnie niska waga oraz czy wejdzie tam scythe mugen? a jak juz wejdzie nie chce by uwalił mi płyte jak niechcący kopsne obudowe (im wieksza waga obudowy tym mniejsze ryzyko ze obudowa sie przemieści)

co sądzicie? którą budę kupić najlepiej?

Edytowane przez Bulizzor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej sie skłaniam chyba ku sharkoon gdyz waga nie najmniejsza - 8kg, ilosc wentyli pod dostatkiem - przod i tył po 12x12, i opcjonalnie mozna jeszcze na grafe jeden wentyl walnąć. Tylko czy zamknie sie buda jak wsadze mugena? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi