Skocz do zawartości
aw.bialy

Xp | Problem Z Kartą Dźwiękową, Menedżerem Urządzeń, Dodawaniem Sprzętu...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po przeskanowaniu kompa 'spybot'em' usunąłem parę plików. nie wiem czy to od tego, ale pojawiły się pewne problemy:

1. nie mam dźwięku - problem już omawiany, ale nie ma rozwiązania http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...amp;hl=88780078

wygląda na to, że karta jest niezainstalowana, chociaż jeszcze dziś działała dobrze i nic z nią nie robiłem

2. klikając na panel sterowania -> dodaj sprzęt nic się nie dzieje, tzn. nie wyświetla się żadne okno w którym można by ten sprzęt dodawać;

3. w oknie menedżer sprzętu nie wyświetla mi się lista urządzeń (nie ma nie tylko karty audio, ale też żadnego innego sprzętu);

4. w panel sterowania -> dźwięki i urządzenia audio wszystkie opcje w zakładkach (oprócz 'dźwięki') są nieaktywne.

karta realtek ac '97

instalowałem już sterowniki od nowa, ale nic nie dało,

po usunięciu tych plików przywróciłem system do poprzedniego stanu i też bez zmian.

Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spybot zabezpieczył kopie plików w "Kwarantannie" łącznie ze złymi wpisami do rejestru? Poszukaj czy nie ma kopi właśnie tam i spróbuj ją odtworzyć. Jeżeli wszystko zacznie śmigać, przeskanuj kompa ponownie jakimś innym programem tego typu np. Ad-Aware SE Personal.

Drugim rozwiązaniem jest próba naprawienia Windowsa z jego płyty, postępujemy prawie jak przy instalacji tyle że wybieramy naprawę.

Więcej rozwiązań nie znam, może ktoś zna jakieś inne.

Edytowane przez daemonaray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam u mnie był podobny problemik na asusie, i zintegrowanej dźwiękówce, pomogło kompletne odinstalowanie dźwiękówki->zainstalowanie łatek:

KB835221

kb888111xpsp2

->i ponowna instalacja sterów.

ps. jakbyś nie mógł ich znaleźć daj meila to ci prześle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi