Skocz do zawartości
Kamil>>>

CD-ROM LG52x

Rekomendowane odpowiedzi

reperowałem ostatnio kompa u koleżanki bo nie było u niej widać w Win98se cdromu. Zrobiłem format c: win98se od nowa i znowu nie ma. napęd jest dobry i dobrze podłączony bo bios wykrywa i z dosa system zainstalowałem. Dopiero w XP działa wszystko ale jej sprzęt jest za kiepski na XP czy jest jakiś sposób na przekopiowanie driverów z XP do 98se albo inny sposób na to żeby było widać cd w 98se. (w menageze użądzeń też nic nie widać) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba żadnych sterowników - mam to LG miałem 98se i chodziło wszystko od strzału. Może Twoja wersja windozy jest jakaś nie taka lub coś poknociłeś podczas instalacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reperowałem ostatnio kompa u koleżanki bo nie było u niej widać w Win98se cdromu. Zrobiłem format c: win98se od nowa i znowu nie ma. napęd jest dobry i dobrze podłączony bo bios wykrywa i z dosa system zainstalowałem. Dopiero w XP działa wszystko ale jej sprzęt jest za kiepski na XP czy jest jakiś sposób na przekopiowanie driverów z XP do 98se albo inny sposób na to żeby było widać cd w 98se. (w menageze użądzeń też nic nie widać) :?:

Driverki od ide zainstaluj (beda na plycie od mobo a jak twoja kolezanka nie ma cd zobacz jakie mobo i zasysaj z stronki producenta) i powinno byc ok. JAk zaintsalowac to proste odpal sobie kompa z jakies plytki bootujacej lub dyskietki obsluga cd przewal drivery na dysk odpal wingroze 98 stability edition :wink: i voila :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nic z powyzszych nie dziala, to moze cos z biosem? skupowalem kiedys szajsungi dvd/rw comba od ludzi ktorzy nie wiedzieli ze przed zmiana systemu na xpka trzeba wgrac nowy bios bo system ich nie widzi :)

moze w tym wypadku problem odwrotny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...