Bhaarth Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Kupilem jako kolejna maszyne Lenovo N200 - najtansza wersja, ale to ma byc maszyna do pisania tylko - ale mam z nim pewien problem. Jesli ekran jest zamkniety, ewentualnie otwarty mniej niz do polowy (w skrocie dociazony jest przod laptopa) wszystko jest w miare ok, ale jesli otworze matryce "do normalnej pracy" lewy przdni rog laptopa - noga - sie unosi. Niby nic ale jest to dosyc irytujace - zawsze gdy sie oprze reke na laptopie czuc wyraznie, ze sie "buja"/przechyla, ekran tez przez 1-2sekundy sie buja itp. Jest to cholernie wkurzajace. Zastanawiam sie czy to ta moja sztuka jest jakas krzywa, czy po prostu wszystkie modele tak maja (lewo strona jest w sumie pusta - ani hdd, ani cd) chociaz nie wydaje mi sie to mozliwe. Wiec jesli ktos ma 15" model N200 - lub ewentualnie N100 - moze to sprawdzic otwierajac matryce bardziej niz do pionu. U nie ten rog jest podniesiony spokojnie o 1-2mm. Druga sprawa - czy Lenovo trzyma na dysku np bios? Tak jak to robily stare IBMy? Przez przypadek zbootowalem plyte z DBAN (Takie "cos" do zerowania dysku) i program wywalil mi, ze dysk ma badsectory. Niby testy smart, hdtune itp nic nie wykazaly, ale z drugiej strony wartosci smart sa dziwne... Chyba bede musial reklamowac ten komputer, a jest mi cholernie potrzebny:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...