jurek_wln Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Panowie mam problem. Mam pamięci Twinmosa 2 x 512 DDr 400Mhz Cl 2.5 3200 Dual fabrycznie parowane zakupione z zestawem. Dokupiłem Hynixy też 2 x 512 praktycznie identyczne tylko nie znam Cl? . Poprawnie zapełniam banki i komp nie wstaje, nawet do biosu nie mogę wejść. Twinmosy mam lekko podkręcone. Pamięci są dobre bo zamieniłem je z Twinmosami i chodzą. Czy może powinienem wrócić Twiny do ustawień default i spróbować wtedy obsadzać 4 banki czy to że nie mogę już wejść do biosu świadczy o tym że pamiątki nie współdziałają. Jak mogę dać identyczne ustawienia dla obu zestawów skoro nie mogę wejść do biosu. Przypuszczam że jeśli nawet pamięci pracują z różnym Cl to powinno sie to dać ustawić na identycznym poziomie w Biosie a tak...proszę o porady z gry dzięki!!! Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Rozne pamieci, rozne kosci, rozne SPD - powodow moze byc pincet... Moze napisz choc jaka plyta, jakie napiecia, jaka wersja biosu :?: Wrozki ostatnio juz na forum nie przesiaduja - wszystkie siedza na wyspach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Tak sie sklada , ze moj AMD bangla na 4 bankach. 2x256 zakupione w dualu jeszcze za czasow Bartona i soketu A , pozniej 2x512 zakupione w tym roku , kosci dwustronne przy okazji i wszystko lazi w dualu ze soba. Plyta to MSI K8N (albo NeoF Platinium , nie moge spamietac nazwy :) ) Platinium jesli sie nie myle. Wszystkie kosci jak widzisz sa roznych pojemnosci , roznych CL nawet bo zestaw pierwszy to CL2.5 , zestaw drugi to CL3. Calosc lazi ze soba bez kombinacji w biosie , nic nie ustawiane jedynie to bios obnizyl predkosc z 400 na 333. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 to sie pochwaliłeś :] na dfi lp właśnie latam na dualu 2x512 geil ultrax BH5 + 2x512 kingston hyperx TCCD :) 200mhz 2-3-2-8-2 2,9v,, tak na szybko zabotuj na jednym komplecie, ustaw cr=2, wsadź wszystkie kości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 powodów może być wiele... jak rozumiem ddr1? jaka płyta? większość nie wstanie z 4 dwustronnymi kośćmi .... czyli: jakie kości- obadać programem jaka płyta- manual się kłania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Dwustronnosc kosci mozna obadac wzrokiem jesli nie maja radiatorow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek_wln Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Sorki na szybko pisałem i faktycznie zapomniałem dodać. Płyta DFI LP 4DUltra o ile sobie przypominam. Aktualnie nie ma dostępu do pamięci wiec poza tym że TM chodzą na CL 2.5 a Hynixy CL3 nic nie wiem. Jeżeli te pamięci nie pójdą a to wielce prawdopodobne jaką mam pewność że dokupiony drugi dual TwinMosów o identycznych arametrach jak aktualne zadziała i jaka jest różnica między 2x1gb a 4x512 mb na tych samych pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...