srekal34 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam. Ściągnąłem Windows XP Pro z MSDNAA, a w domu mam 2 komputery. Czy mogę ściągnięte ISO zainstalować na obu? Czy ta wersja wymaga aktywacji? Rozumiem ze jest to funkcjonalnośc wersji BOX, czyli mogę go instalować kilka razy? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Przeczytaj warunki licencji - jest to licencja na jedno stanowisko, jedna instalacje, do uzytku niekomercyjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 chyba, ze masz w msdn udostepnione kilka wersji systemu (np pl i eng) do kazdego masz inny klucz, a na obu komputerach mozesz zainstalowac wersje pl, bo liczy sie klucz... jesli oba komputery sa twoje to nikt sie nie bedzie mogl przyczepic ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 jedna instalacje, znaczy ze tak jak oem? ze raz zainstaluje i jak chce przeinstalowac to [gluteus maximus]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Idziesz do swojej uczelni do goscia co sie zajmuje msdnAA i po prostu prosisz o dodatkowy klucz do windy :]. On bez zająknięcia daje. a Ty takie kombinacje... Co do kilkakrotnego instalowania, to też chyba sa jakieś limity, mój kumpel z uczelni instalował swojego chyba 4 raz, i ma jakiś komunikat ze klucz wykorzystany i coś tam ble ble... chyba musi sie przejśc tez do pana od msdnaa " 1. Jakie produkty i usługi mogę znaleźć w MSDNAA? * Visual Studio .NET Professional (wersja zawiera narzędzia dla studentów i jednostki) * Windows XP, Windows 2000 oraz inne systemy operacyjne. * Serwery .NET Enterprise: serwery Windows, SQL, Exchange, Commerce, Biz Talk, Host Integration, Systems Management, Sharepoint Portal oraz inne. * Microsoft Project Professional * Microsoft Visio Professional * Bibliotekę MSDN (aktualizowaną kwartalnie), dokumentacje, publikacje techniczne oraz przykłady kodu. * Software Development Kits (SDK), najnowsze oraz testowe wersje oprogramowania, aktualizacje. * Profesjonalne wsparcie techniczne dla administratorów. W nim wskazówki jak instalować i skonfigurować oprogramowanie oraz 4 pełne konsultacje. * Grupy dyskusyjne dla uczestników programu. Pełna lista oprogramowania dostępna jest pod adresem: http://msdn.microsoft.com/subscriptions/index/default.aspx 2. Czy można używać oprogramowania MSDNAA po zakończeniu studiów? Tak. Student, który zakończył piąty rok studiów, może w dalszym ciągu niekomercyjnie używać oprogramowania MSDNAA, jednak nie może nic doinstalowywać ani uaktualniać. 3. Czy pełnoetatowi pracownicy zajmujący się pomocą techniczną mogą używać oprogramowania MSDNAA? Tak, mogą, ale tylko w celach nie komercyjnych oraz do prowadzenia badań naukowych. Ponadto tacy pracownicy mogą instalować MSDNAA na swoich komputerach osobistych. 4. Czy zatrudnieni przez jednostkę mogą korzystać z subskrypcji MSDNAA? Tak, mogą instalować i korzystać z MSDNAA w celach nie komercyjnych. Mogą ponadto instalować MSDNAA na swoich komputerach osobistych. 5. Jak przebiega instalacja oprogramowania w domu? Instalacja w warunkach domowych oprogramowania programu MSDNAA przebiega podobnie jak w miejscu pracy. Przed instalacją należy pobrać dane oprogramowanie za pomocą systemu ELMS. Podczas pobierania należy zapamiętać przydzielony klucz aktywacyjny. Studenci również mają możliwość instalacji oprogramowania na własnym komputerze domowym. 6. Czy można zainstalować system operacyjny Windows licencjonowany w ramach MSDN AA na komputerze bez żadnego systemu operacyjnego? Tak, ale tylko dla umożliwienia korzystania z innego oprogramowania dostępnego w MSDN AA w celach badawczych lub edukacyjnych. Jeżeli ten warunek jest spełniony, wówczas można na systemie operacyjnym Windows zainstalować oprogramowanie niepochodzące z MSDN AA w celach badawczych lub edukacyjnych. Windows licencjonowany w ramach programu MSDN AA nie może być instalowany (czy to na komputerze bez systemu operacyjnego czy też na komputerze z już zainstalowanym systemem operacyjnym) w innych celach niż badawcze lub edukacyjne. 7. Czy w MSDNAA jest Office oraz FrontPage? Nie, aplikacje Office ani FrontPage nie są objęte licencją. Głównym celem programu MSDN AA jest dostarczenie jednostkom i studentom narzędzi do specjalistycznych badań naukowych i nauki tworzenia oraz testowania oprogramowania. Dlatego dostarczane są takie technologie jak: Windows XP, Visual Studio .NET, serwer SQL oraz platformę SDK. Office i FrontPage nie spełniają powyższych wymagań. Głównym celem programu jest dostarczenie zaawansowanych technologii, a nie narzędzi do tworzenia prostych witryn internetowych, dlatego do biblioteki MSDN została dołączona dokumentacja Office. " Edytowane 28 Listopada 2007 przez kubajew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Można instalować ile razy się chce. Np. w przypadku visty wystarczy zadzwonić do microsoftu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Potwierdzam, mozna instalowac ile wlezie, ja do xp-ka juz full cd-keyow bralem, do vista poki co juz dwa bo szybki reinstall był bo grzebalem w rejestrze :D MsdnAA wymiata i tyle, szkoda ze office'a nie ma. Edytowane 28 Listopada 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Hmmm, ja kilka razy XP'ka z MSDN AA instalowałem na jednym kluczu i nigdy problemów nie było, aktywował się i nic nie pluł i wszycho śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 To chyba zalezy od czasu miedzy instalcjami - z tego, co wiem, po 3 czy 4 miesiacach wpis o aktywacji danego klucza jest "resetowany" w bazie M$ i mozna bez problemu aktywowac ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Hmmm, jesli tak jest jak piszesz to napewno cześciej, po dwoch tygodniach musialem reinstalke robic i wszystko bylo ok. Może to są jakieś różne warunki dla różnych uczelni z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...