Skocz do zawartości
MaTiX_lama

Jak Zdjąć Radiator Z Procesora?

Rekomendowane odpowiedzi

Z góry przepraszam, że założyłem tak idiotyczny temat, ale na prawdę już nie wiem co mam robić. Chodzi mi o to, aby ktoś mi wytłumaczył jak zdjąć radiator z procesora. Kombinowałem na różne sposoby, ale nadal nie wiem jak go odpiąć od płyty. Jeśli mi ktoś to wytłumaczy to będę wdzięczny. Mam Semprona 2500+, na płycie EPOX 8KRAI. Załączam też parę zdjęć i proszę o instrukcję krok po kroku jak odpiąć ten radiator :P

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez MaTiX_lama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Wsadź płaski śrubokręt w ten zaczep (zdjęcie 2) dociśnij na dół i odchyl (przechyl śrubokręt w stronę radiatora). Ot cała filozofia.

EDIT: Jak pisałem to nie było Twojego posta Orgiuszu...

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie :D To jeszcze jedno pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu i nie zaśmiecać forum: Czy warto wymienić mojego Semprona 2500+ (1750MHz na rdzeniu Thoroughbred-B, domyślnie przeznaczony na FSB 333) na jakiegoś Athlona XP na rdzeniu Barton o szybkości np. 3200+ (2200MHz)? Czy podkręci mi się on tak fajnie jak mam teraz podkręconego tego Semprona (mam teraz FSB 419 x 5,25 = 2200MHz)? Jakby co: moja płyta to EPOX 8KRAI, RAMy mam porządne, bo 2x Kingston 512MB CL2.5). Jakie są najistotniejsze różnice pomiędzy tymi procesorami? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz coś zmieniać to całą platformę, ceny bartonów czy axp to kosmos...

W ogóle masz 419 fsb na socket A?? jesteś moim mistrzem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to AIDA się myli... :damage_wall: Zobacz w everescie/CPU-Z...

PS. Kaaban na prawdę mam takie FSB icon_razz.gif I to przy pełnej stabilności systemu icon_wink2.gif

a w BIOSie mam ustawione 210 x 10.5. Żeby nie było nieścisłości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...