tony_tr Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam serdecznie mam laptopa na tym właśnie procesorze: vbi t7300-8600gt-2gbram-160dysk. Chce podkręcic procesor wiem że nie da rady przez bios, wiec musze to zrobic przez clockgena. Nie wiem jakiej wersji tego programu urzyc oraz jaki symbol proca w nim wybrac (jest dużo do wyboru jakies oznaczenia) Czy te oznaczenia sa na pudełku od proca czy tylko na samym procu? Niedługo będe nakładał inna paste to moge sprawdzić ale jesli ktos wie jaki to ma symbol to prosze napisac. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) po h*@#^^& podkrecac taki procesor i do tego w laptopie!? Co Ci to da? wyzszą temperaturę? Przecież jesli będzie trzeba to ten procek sam będzie się podkręcać.. jeśli aplikacja korzysta tylko z 1 rdzenia to procesor potrafi zwiekszac jego czestotliwosc powyzej 2GHz... ehh Edytowane 28 Listopada 2007 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Wiedziałem że będa te go typu komentarze... W pracy w windows ma taktowanie 1,5 ale w grach itp ma 2 ghz i własnie do tego chce wiekszej wydajnosci... Wiec nie piszcie po co mi to tylko jak to zrobic... A własnie tak a propo jak podkręciłes swoja karte grafiki/proca że masz 13,5 k w 3d marku?? Odp ja po podkręceniu karty na 560/500 miałem 11 700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 590MHz/495MHz i mi wystarcza, wszystko chodzi plynnie jak powinno ;) nie widze sensu katowania procka i grzania laptopa, to tyle z mojej strony ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 To bardzo duzo jak na te taktowania... a jakie masz sterowniki do karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 169.01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 aha... ale Ty masz viste... Może dlatego masz wiecej marków, jak mowisz?? a zmieniałes coś w chłodzeniu, czy może inna paste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 aha... ale Ty masz viste... Może dlatego masz wiecej marków, jak mowisz?? a zmieniałes coś w chłodzeniu, czy może inna paste? Laptopa zamawiałem u znajomych w sklepie (ARRAKIS) Oni zmienili mi paste na coś lepszego... nawet nie wiem co, mówili, że lepsze, tylko dziękować im za to ;) Moze i vista daje pare pkt wiecej... skrina zalaczam dla Ciebie, porownaj sobie gdzie masz mniej ;p http://img161.imageshack.us/img161/4711/3d...03comaplgd9.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...