C4rlo Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Jest to mój pierwszy post więc chciałem wszystkich przywitać :D No i już na wstępie mam do was pytanie odnośnie płyty głównej do zestawu E2160 + 8600gt palit sonic+ + reszta tak jak w sigu... Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Abitem IP35-E, Dfi Blood Iron no i Foxconnem p35a... I tu właśnie mam do was prosbę... Co polecili byście do lekkiego OC no i oczywiście za jak najmniejszą cenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) No to serdecznie witam! A z tych 3 wymienionych to bym brał ta 4-tą :D czyli MSI P35 Neo2-FR. Albo też tego Foxa. Edytowane 28 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) bierz foxa EDIT takich tematów jest MNÓSTWO , używaj suzkajki Edytowane 28 Listopada 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Foxconn P35A albo Abit IP35 (nie E!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Z tym modelem Abita niby są jakieś problemy. Ponoć wadliwy jest. Nie znam sytuacji osobiście, ale wystarczy mi aby nie ryzykować. Edytowane 28 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C4rlo Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) ok dzięki za odpowiedzi... foxconn też mnie kusi tylko jest mały problem, mobo chciałem zamówić wraz z procem i grafiką na agito.pl a tam niestety go nie mają :/ A jak jest teraz z tym msi bo szczerze mówiąc to te neo2-fir też jest dosyć ciekawe, ale mam mały uraz do tej firmy...? Edytowane 28 Listopada 2007 przez C4rlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 polecam moja z siga. naprawde fajna płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Też polecam Foxconna P35A Edytowane 28 Listopada 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Abit, Foxconn lub MSI - weź tę, która bardziej Ci się "podoba". Płyty bardzo porównywalne, każda z nich ma jakieś drobne wady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Co sadzicie o tej plycie http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...amp;cat2_no=170 . Planowany procek to e2140 lub e2160. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Co sadzicie o tej plycie http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...amp;cat2_no=170 Do niczego. Weź Abita IP35, Foxconna P35A/-S lub MSI P35 Neo2 FR/FIR i będzie OK Edytowane 28 Listopada 2007 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C4rlo Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Hmm po głębszym namyśle wezmę chyba tego foxa tylko może mi ktoś wyjaśnić czym się różni model p35a od modelu p35a/s ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Model P35A-S jest wyposażony i SB ICH9R. Wnosi to 6 portów SATA, obsługę NCQ oraz RAID. Posiada dodatkowo FireWire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C4rlo Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 No dobra na dniach spodziewam się Foxconna p35a-s tylko pojawił się mały problem ;/ na egiełdzie wyczytałem że pamięci ocz mogą się troche gryźć z foxem... Czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 No dobra na dniach spodziewam się Foxconna p35a-s tylko pojawił się mały problem ;/ na egiełdzie wyczytałem że pamięci ocz mogą się troche gryźć z foxem... Czy to prawda?Szczerze w to wątpię. Pewnie wystarczy ustawić odpowiednio timingi i napięcie i powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 OCZ to gryzło się chyba z Abitami IP35-E na wczesnych BIOSach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...