wysio Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam. Kolega kupił laptopa - Aspire 5715 i jest pewien problem. Niektóre sterowniki są tylko pod Vistę. Chodzi dokładnie o sterowniki chipsetu oraz WiFi. Na stronie Acera jest to samo, co na dołączonej do laptopa płycie. Z skąd mogę zciągnąć sterowniki pod XP i które to będą wersje... Z góry dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Ze stron producentow danych ukladow, ze stron znalezionych na google lub nawet ze strony Acera o ile ma jakis model laptopa z tym chipsetem oraz karta i udostepnia sterowniki pod xp do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Na przecież nawet dałem link wyżej, gdzie można pobrać sterowniki. Jest to strona producenta. I nie ma tam interesujących mnie sterowników pod XP. Mają tylko pod Viste. o ile z chipsetem nie miał bym kłopotu, o tyle do WiFi nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 no przecież do WiFi jest na tej stronie sterownik, więc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam mam podobny problem co kolega, mi również nie chcą zapalać żadne sterowniki od wi-fi, model laptopa jaki posiadam to Aspire 9413ZWSMI próbowałem już każdych kombinacji ale na stronie producenta nie na takowych driverów, z Instrukcji obsługi wywnioskowałem że mój laptop posiada kartę wifi Acer InviLink a takich sterowników nigdzie nie ma. Jeżeli ktoś z was robił downgrate do Xpeka na laptopach Acera byłbym bardzo wdzięczny za jakieś pomocne wskazówki. Pozdrawiam Karol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) sprawdzałeś wszystkie 3 możliwości (atheros/broadcom/intel) ? z naciskiem na intela, bo tam siedzi Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection, więc stery i ze strony intela można łapać http://downloadcenter.intel.com/filter_res...mp;submit=Go%21 Edytowane 18 Lutego 2008 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 podepnę się pod temat. sprawdzałem wszystkie trzy możliwości ze strony producenta oraz te wskazane przez Jankesa - żadne nie chcą działać. system z dodatkiem SP3, wszystko ładnie się zainstalowało tylko nadal brak WiFi :( notebook to Acer Aspire 9413ZWSMi próbowałem nawet wymusić różne opcje ale żadne nie chcą pracować. z pewnością ktoś już rozwiązał ten problem - pls help :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 spróbuj driver magician. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 podrzucisz mi jakiś link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 :angry: http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 sprawdź to ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/asp...4.0.0.14001.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Napisz jaka masz dokladnie karte oraz podaj jej identyfikator z menadzera urzadzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) te z ftpa acera niestety nie pasują (próbowałem wszystkie udostępniane przez producenta) niestety nie mam sprzętu przed sobą i nie bardzo jest go jak otworzyć. ID: PCI\VEN_14E4&DEV_4311&SUBSYS_04221468&REV_01\4&2803E7C1&0&00E2 wygląda na Broadcom 4311 pobrałem więc sterowniki z tej strony: http://www.wireless-driver.com/download/br...BG-Driver_0.htm Automatyczna instalacja nie powiodła się ale wymuszona owszem :D Wystarczy ręcznie wybrać sterownik i wszystko gra :D Driver Magican tylko zaśmiecił rejestr - z tego co widzę identyfikuje urządzenia posiadające wgrany sterownik. Dzięki za wsparcie, pzdr Edytowane 27 Lipca 2009 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...