Skocz do zawartości
Gość CBZ

Przegrzebki

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie :]

Przysmarzane z jednej jak i z drugiej strony tylko kilka chwil na patelni do zarumienienia.

Posypujemy je pieprzem i sola z jednej strony, a nastepnie kladziemy na patelnie z rozgrzana oliwa.

Oliwa musi byc bardzo goraca :] Mieso wyglada niczym kawalek kurczecej piersi ;]

Po prostu moge Ci polecic, sam ocenisz ich walory smakowe wzgledem siebie [;

Nie jest to nic trudnego, mozna spokojnie przygotowac w domu.

Nie wiem jak ksztaltuje sie ich cena w Polsce. U mnie ponoc 15Ł/kilogram.

Tak, czy inaczej - oplaca sie, niebo w gebie, a pozniej usmiech :]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tyle że przegrzebki u nas dawno wyginęły a w morzu płn ich jeszcze kupa została ... poza tym do kupienia w sklepach.... u mnie są:twisted:

 

a ja je robię na surowo z fetą grecka w oliwie, oliwkami, czosnkiem, pieczarkami i korniszonami marynowanymi i troszkę brokułów ... dobry miks... ale co kto woli :D

 

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...