Skocz do zawartości
cZaJn!k

Gigabyte K8 Triton Ga-k8nf-9 Nforce4-4x (s939)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie mam instrukcji do Gigabyte K8 Triton GA-K8NF-9 nForce4-4x(komp kuzynów), a mam problem. MOBO ma w 'głównym' wejściu na zasilanie ma zaślepkę na 4 piny - dokładnie wygląda to tak jak na T Y M zdjęciu.

Najprawdopodobniej dzisiaj kupię im zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W.

Czy przy podpinaniu zasilacza mam tą zaślepkę zerwać? Ten Codegen co dotychczas siedział w środku nie korzystał z tych 4 zakrytych pinów.

Co byście poradzili?

Komputer nie mój i nie chciałbym czegoś zepsuć, a oni nie pomyśleli żeby dać mi instrukcję :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autor tak sie sklada akurat , ze po czesci te dodatkowe 4 piny to pic na wode. Tutaj idzie o specyfikacje intela na temat obciazalnosci kabli. Jak zauwazyles , stary tego nie mial. Ba , nawet tego szefa mozesz odpalic bez tej wtyczki. Sam wielokrotnie sprawdzalem na swoich mobasach to i bez problemow dziala. Ale skoro zasilacz ma wtyk 24 pin , mobo to atx 24 pin to podlacz , nic sie nie stanie - nie moze jesli wszystko jest sprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie podpinam Chiefteca`a tak:

24pin(tak jak poleciłeś) + 4pin(są widoczne na zdjęciu za wejściami PS2-Codegen był do nich zapięty)

I musial bo bez tego nie odpalisz kompa , to zasilanie proca :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi