cZaJn!k Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam. Nie mam instrukcji do Gigabyte K8 Triton GA-K8NF-9 nForce4-4x(komp kuzynów), a mam problem. MOBO ma w 'głównym' wejściu na zasilanie ma zaślepkę na 4 piny - dokładnie wygląda to tak jak na T Y M zdjęciu. Najprawdopodobniej dzisiaj kupię im zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W. Czy przy podpinaniu zasilacza mam tą zaślepkę zerwać? Ten Codegen co dotychczas siedział w środku nie korzystał z tych 4 zakrytych pinów. Co byście poradzili? Komputer nie mój i nie chciałbym czegoś zepsuć, a oni nie pomyśleli żeby dać mi instrukcję :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor tak sie sklada akurat , ze po czesci te dodatkowe 4 piny to pic na wode. Tutaj idzie o specyfikacje intela na temat obciazalnosci kabli. Jak zauwazyles , stary tego nie mial. Ba , nawet tego szefa mozesz odpalic bez tej wtyczki. Sam wielokrotnie sprawdzalem na swoich mobasach to i bez problemow dziala. Ale skoro zasilacz ma wtyk 24 pin , mobo to atx 24 pin to podlacz , nic sie nie stanie - nie moze jesli wszystko jest sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 OK, dzięki za odpowiedź. W takim razie podpinam Chiefteca`a tak: 24pin(tak jak poleciłeś) + 4pin(są widoczne na zdjęciu za wejściami PS2-Codegen był do nich zapięty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 W takim razie podpinam Chiefteca`a tak: 24pin(tak jak poleciłeś) + 4pin(są widoczne na zdjęciu za wejściami PS2-Codegen był do nich zapięty) I musial bo bez tego nie odpalisz kompa , to zasilanie proca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...