Skocz do zawartości
hojrak6

Kamerka W Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zauwazylem ze podczas mojej nieobecnosci ktos grzebal mi w kompie.

Chcialbym napisac program do robienie zdjecia osoby wlaczajacej laptopa, albo zeby sie nagrywal 10s filmik. Oczywiscie wszystko w tle zeby sie dzialo tak ze osoba wlaczajaca kompa nic nie zauwazy.

Nie chce zakladac Hasla, choc tak by bylo najprosciej, ale tak sie dowiem przynajmniej kto to.

Moje pytanie, jak sie do tego w ogole zabrac ?? Program bym chcial napisac w Delphim albo VB . Net.

Troszke programowalem, ale nigdy z uzyciem jakiegos sprzetu.

Lapek to HP Dv6640EW

Dzieki za pomoc.

Edytowane przez hojrak6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, imho najprościej będzie dokładnie obejrzeć program do kamerki, poszukać skrótów klawiszowych odpowiedzialnych za robienie zdjęć lub kręcenie filmików. Ew poszukać innego programu umożliwiającego definiowanie skrótów, może znajdzie się opcja coś ala robienie zdjęć co jakiś czas. Skrót do programu wrzucasz do harmonogramu z jakimś interwałem czasowym. Piszę ogólnie, trochę kombinacji i może dało by radę.

Co do napisania programu to napiszę tyle:

jeżeli pytasz na tym forum jak zrobić taki program to znaczy że sobie z jego napisaniem nie poradzisz.

pozdro

ps. jak znajdziesz jakieś rozwiązanie to napisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpisz se w gogle webcam vb capture i masz przynajmniej kilka kodów źródłowych jak w .NETcie przechwytywać i zapisywać obraz z kamerki :) - wiecej będzie pod hasłem C# z oczywistych względów, ale nie ma problema żeby przerobić to na vb czy inny .netowy język

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi