hojrak6 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Witam Ostatnio zauwazylem ze podczas mojej nieobecnosci ktos grzebal mi w kompie. Chcialbym napisac program do robienie zdjecia osoby wlaczajacej laptopa, albo zeby sie nagrywal 10s filmik. Oczywiscie wszystko w tle zeby sie dzialo tak ze osoba wlaczajaca kompa nic nie zauwazy. Nie chce zakladac Hasla, choc tak by bylo najprosciej, ale tak sie dowiem przynajmniej kto to. Moje pytanie, jak sie do tego w ogole zabrac ?? Program bym chcial napisac w Delphim albo VB . Net. Troszke programowalem, ale nigdy z uzyciem jakiegos sprzetu. Lapek to HP Dv6640EW Dzieki za pomoc. Edytowane 29 Listopada 2007 przez hojrak6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Cześć, imho najprościej będzie dokładnie obejrzeć program do kamerki, poszukać skrótów klawiszowych odpowiedzialnych za robienie zdjęć lub kręcenie filmików. Ew poszukać innego programu umożliwiającego definiowanie skrótów, może znajdzie się opcja coś ala robienie zdjęć co jakiś czas. Skrót do programu wrzucasz do harmonogramu z jakimś interwałem czasowym. Piszę ogólnie, trochę kombinacji i może dało by radę. Co do napisania programu to napiszę tyle: jeżeli pytasz na tym forum jak zrobić taki program to znaczy że sobie z jego napisaniem nie poradzisz. pozdro ps. jak znajdziesz jakieś rozwiązanie to napisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Ewentualnie znajdź jakiś program który nagrywa i mozna go uruchamiać z parametrami. Zawsze możesz wtedy napisać uruchamiator tego programu i łatwo zrobić tak że będzie działał w tle bez pokazywania formy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) wpisz se w gogle webcam vb capture i masz przynajmniej kilka kodów źródłowych jak w .NETcie przechwytywać i zapisywać obraz z kamerki :) - wiecej będzie pod hasłem C# z oczywistych względów, ale nie ma problema żeby przerobić to na vb czy inny .netowy język Edytowane 30 Listopada 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Do delphi tez są zródła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...