Skocz do zawartości
polbo

X1950pro - Powercolor, Czy Sapphire? Moze Cos Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Ostatnimi czasy kompilem kompa w Apollo, jednak w oczekiwaniu na mojego x1950pro od HIS - okazalo sie, ze sa problemy... Nie wiem ile w tym prawdy, ale najpierw powiedzieli, ze z Chin plyna, potem, ze z Tajwany. Pozniej byla wersja, ze juz tego nie produkuja, w międzyczasie kilka innych kitow - i tak mija juz 3 tydzien.

Jako, ze zestaw na raty - nie bardzo moge poprosic o zwrot pieniedzy. Do wyboru mam to co w Apollo

Z x1950Pro:

[PCIE] Karta Radeon X1950Pro Sapphire 512MB 11095-03-20R

[PCIE] Karta Radeon X1950Pro PowerColor 512MB

...lub cokolwiek innego w cenie ...powiedzmy do 650pln

Czy moglbym prosic o Wasza opinie? Ktora z tych kart lepiej wziac. Kilka razy slyszalem, ze ten "Szafirek" troche lepiej sie kreci, ostatecznie jednak nie wiem na co sie zdecydowac. Nie chcialbym tez, zeby karta byla bardzo glosna.

Chyba, ze mozecie zaproponowac cos na PCIe w cenie max jak wyzej (650) -osobiscie nie widze w Apollo karty wartej uwagi za te pieniadze...

Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Ostaecznie musze sie zdecydowac do poniedzialku, chyba, ze pomozecie - moze uda sie zalatwic sprawe jeszcze w piatek :)

Pozdrawiam,

Pawel

Edytowane przez polbo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziei za odpowiedz. Z tego co przeczytalem a forum ten powercolor troszke sie tlucze (chyba ze to wersja z chlodzeniem Arctic Cooling. Tego niestety nie sprawdze, a bardzo ograniczona kompetencja pracownikow Apollo w Rzeszowie - nie siega az tak daleko ;) )

Sapphire jest chlodzona Zalman VF-900CU - wydaje mi sie, ze to tez glosne nie bedzie? Dodatkowo to czysta miedz.

Ma ktos z Was moze taka katre, lub mial stycznosc z tym zalmanem?

Edytowane przez polbo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam postudiowac topic o x1950. kilkoro uzytkownikow, ktorzy w ostatnim czasie nabyli powercolora z accelero maja problem polegajacy na tym, ze wentylator kreci sie na 100% obrotow i nie ma mozliwosci ich zmniejszenia. pomaga dopiero jakas drobna ingerencja w bios. nie wnikalem w temat bo sam mialem asusa, wiec proponuje poczytac kilka ostatnich stron. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi. Wzialem Powercolor - rzeczywiscie karta jest cichutka. Natomiast odradzam Sapphire - wsadzilem na chwile - ten zalman chodzi glosniej niz chlodzenie zasilacz + procek, nawet zaglusza pace dysku. Po prostu dokurzacz:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi