polbo Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Witajcie, Ostatnimi czasy kompilem kompa w Apollo, jednak w oczekiwaniu na mojego x1950pro od HIS - okazalo sie, ze sa problemy... Nie wiem ile w tym prawdy, ale najpierw powiedzieli, ze z Chin plyna, potem, ze z Tajwany. Pozniej byla wersja, ze juz tego nie produkuja, w międzyczasie kilka innych kitow - i tak mija juz 3 tydzien. Jako, ze zestaw na raty - nie bardzo moge poprosic o zwrot pieniedzy. Do wyboru mam to co w Apollo Z x1950Pro: [PCIE] Karta Radeon X1950Pro Sapphire 512MB 11095-03-20R [PCIE] Karta Radeon X1950Pro PowerColor 512MB ...lub cokolwiek innego w cenie ...powiedzmy do 650pln Czy moglbym prosic o Wasza opinie? Ktora z tych kart lepiej wziac. Kilka razy slyszalem, ze ten "Szafirek" troche lepiej sie kreci, ostatecznie jednak nie wiem na co sie zdecydowac. Nie chcialbym tez, zeby karta byla bardzo glosna. Chyba, ze mozecie zaproponowac cos na PCIe w cenie max jak wyzej (650) -osobiscie nie widze w Apollo karty wartej uwagi za te pieniadze... Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Ostaecznie musze sie zdecydowac do poniedzialku, chyba, ze pomozecie - moze uda sie zalatwic sprawe jeszcze w piatek :) Pozdrawiam, Pawel Edytowane 29 Listopada 2007 przez polbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Za 650 zł to dorwiesz Radka HD3850, który jest szybszy, mniej prądożerny i nowocześniejszy. Spróbuj na niego zapolować, choć jest ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sefiros Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 http://allegro.pl/item276086863_asus_eax19...e_box_wawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ja za 640zł wyrwałem 8800GTS 320. Za taką kase warto poszukać coś z DX10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldian Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 O ile się nie myle to on właśnie w Apollo musi to kupić. Najlepiej chyba Powercolor co podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polbo Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 No i kolega Eldian slusznie zauwazyl...:) To, ze cos mozna dorwac - oczywiscie, nie watpie - ale niestety to nie tak w moim przypadku. Musi to byc karta z Apollo. Czyli Powercolor? Czekam na inne opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Mając 650, to już bym chyba dołożył do HD 3850. Jeśli X1950Pro to PowerColor tylko. http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/37412 Chodzi o to, że one wszystkie są na jedno kopyto, a PowerColor ma Accelero w pakiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polbo Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) Dziei za odpowiedz. Z tego co przeczytalem a forum ten powercolor troszke sie tlucze (chyba ze to wersja z chlodzeniem Arctic Cooling. Tego niestety nie sprawdze, a bardzo ograniczona kompetencja pracownikow Apollo w Rzeszowie - nie siega az tak daleko ;) ) Sapphire jest chlodzona Zalman VF-900CU - wydaje mi sie, ze to tez glosne nie bedzie? Dodatkowo to czysta miedz. Ma ktos z Was moze taka katre, lub mial stycznosc z tym zalmanem? Edytowane 30 Listopada 2007 przez polbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sefiros Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Ja polecam ASUSa, chłodzenie cichsze, wydajniejsze, ale co ważne - można je kontrolować. PowerColory chodzą, jak im się pdooba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaCuCh Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Mam Powercolora i wcale go nie słyszę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 do tego polbo może trafić na wersję PowerColora z accelero s1 i w ogóle zapomni o karcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 polecam postudiowac topic o x1950. kilkoro uzytkownikow, ktorzy w ostatnim czasie nabyli powercolora z accelero maja problem polegajacy na tym, ze wentylator kreci sie na 100% obrotow i nie ma mozliwosci ich zmniejszenia. pomaga dopiero jakas drobna ingerencja w bios. nie wnikalem w temat bo sam mialem asusa, wiec proponuje poczytac kilka ostatnich stron. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polbo Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Dzieki za odpowiedzi. Wzialem Powercolor - rzeczywiscie karta jest cichutka. Natomiast odradzam Sapphire - wsadzilem na chwile - ten zalman chodzi glosniej niz chlodzenie zasilacz + procek, nawet zaglusza pace dysku. Po prostu dokurzacz:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...