Skocz do zawartości
kurczakov

Modernizacja Dinozaura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam nastepujacy problem. Planuje jak najmniejszymi srodkami pienieznymi zmodernizowac moj obecny komputer, o konfiguracji (uwaga):

k7vza,

duron 900mhz,

384 mb sdram,

20 gb 5400,

40 gb 7200,

zasilka 250,

geforce 5200 128mb,

fdd, cdrw.

Po wstepnej analizie sporej liczby tematow o budzetowkach celuje w nastepujacy zestaw:

Asrock CONROE1333-D667 (mam okazje kupic za ~100)

Celeron 420 (tutaj raczej czegos na popularnym serwisie aukcyjnym bym szukal)

2x512mb (wiadomo, pewnie tansze nie beda niz obecnie)

grafika na przeczekanie ta z Asrocka

zasilacz (moge miec i-boxa 350w, ale to raczej nie bardzo, co nie ?)

Kwote jaka mam zamiar na to przeznaczyc to ok. 300zl, w porywach 400, ale to by musial ktos z niebios zstapic na obecna chwile :)

Teraz czas na pytania.

Czy ktos moze juz z podobnym zestawem mial okazje wspolpracowac ? Jesli tak, niech da znac. Moze jednak dozbierac troche kasy i kupic 2140 (sam za specjalnie za ta opcja nie jestem, ze wzgledu na powyzsza plyte glowna, ktora przypuszczam, ze zbyt duzego oc mi nie zapewni w przypadku 2140 - czy jest inaczej ?

Czy moze lepiej AMD ? Chociaz ja osobiscie ze wzgledu na mozliwosc zakupu tej plyty - wolabym intela.

Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi