kurczakov Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam. Mam nastepujacy problem. Planuje jak najmniejszymi srodkami pienieznymi zmodernizowac moj obecny komputer, o konfiguracji (uwaga): k7vza, duron 900mhz, 384 mb sdram, 20 gb 5400, 40 gb 7200, zasilka 250, geforce 5200 128mb, fdd, cdrw. Po wstepnej analizie sporej liczby tematow o budzetowkach celuje w nastepujacy zestaw: Asrock CONROE1333-D667 (mam okazje kupic za ~100) Celeron 420 (tutaj raczej czegos na popularnym serwisie aukcyjnym bym szukal) 2x512mb (wiadomo, pewnie tansze nie beda niz obecnie) grafika na przeczekanie ta z Asrocka zasilacz (moge miec i-boxa 350w, ale to raczej nie bardzo, co nie ?) Kwote jaka mam zamiar na to przeznaczyc to ok. 300zl, w porywach 400, ale to by musial ktos z niebios zstapic na obecna chwile :) Teraz czas na pytania. Czy ktos moze juz z podobnym zestawem mial okazje wspolpracowac ? Jesli tak, niech da znac. Moze jednak dozbierac troche kasy i kupic 2140 (sam za specjalnie za ta opcja nie jestem, ze wzgledu na powyzsza plyte glowna, ktora przypuszczam, ze zbyt duzego oc mi nie zapewni w przypadku 2140 - czy jest inaczej ? Czy moze lepiej AMD ? Chociaz ja osobiscie ze wzgledu na mozliwosc zakupu tej plyty - wolabym intela. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Hmm dobry zestaw jak na poczatek, ale kosc wez 1GB od razu. Zasilacz jakas delta 400w (ale teraz jej pewnie nie znajdziesz) lub fortron 350w ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakov Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Kupione: Asrock CONROE1333-D667 Celeron 420 2x1024 Kingston Przydaloby sie to pod cos podpiac, i teraz odnosnie tego zasilacze, czy ten da rade ? http://www.allegro.pl/item280350885_jedyny...2c_gwar_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zalezy jaka grafe potem bedziesz chcial wsadzic. Do tego co jest teraz i w przyszlosci jakis 8600gt - wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ostatecznie da rade, ale ma słabą linię 12V. Więc do takiego zestawu na przeczekanie będzie w porządku, ale w przyszłosci radzę kupić coś mocniejszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...