nightmare4 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam! Mam do dyspozycji 4500zł i mam zamiar sprawić sobie laptoka... Szperałem trochę na forum i widzę, że polecacie głównie : DELL VOSTRO i (jakiegoś?:P) COMPALA COMPAL z tego co widzę wygląda na niebo lepszego statystycznie od DELL'a, ale z kolei tutaj marka... DELL... i nie wiem co wybrać... Laptoka potrzebuję głównie do pracy w edytorach graficznych (głównie Photoshop) Z kolei COMPAL'e mają wszystko super-pięknie ;P ale matryca 15 i rozdzielka 1280x800 ! (o zgrozo!) Jest jakieś pośrednie rozwiązanie ? jakiś dobry laptop mający dużą rozdzielkę i w miarę dobre staty? (Chodzi mi głównie o sporo ramu, chociaż reszta też się liczy... ) Pozdrawiam i liczę na pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Nie ma jak statystyka tylko weź poprawkę, iż np z badań prowadzonych przez benchmark.pl dla coś około 70% ludzi najważniejszą cechą w przypadku laptopa była niska cena. Punkt ten był ważniejszy i od możliwości i od jakości wykonania. Ale niekoniecznie tanie musi być dobre choćby i parametry były zbliżone do tego droższego. Niekoniecznie też musi być złe ale jakoś tak przeważnie życie pokazuje, iż w czymś tam jest gorsze a wyjątki w tym przypadku tylko potwierdzają regułę ;). Sprecyzuj nieco czego oczekiwałbyś od takiego sprzętu - jaki dysk Cię interesuję, jaki procek i ile ramu. Dodaj do tego matrycę która by Ci odpowiadała zerknij na allegro i już powinieneś wiedzieć co jest względnie dostępne za taką kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...