Skocz do zawartości
nightmare4

Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do dyspozycji 4500zł i mam zamiar sprawić sobie laptoka...

Szperałem trochę na forum i widzę, że polecacie głównie :

DELL VOSTRO i (jakiegoś?:P) COMPALA

COMPAL z tego co widzę wygląda na niebo lepszego statystycznie od DELL'a, ale z kolei tutaj marka... DELL... i nie wiem co wybrać...

Laptoka potrzebuję głównie do pracy w edytorach graficznych (głównie Photoshop)

Z kolei COMPAL'e mają wszystko super-pięknie ;P ale matryca 15 i rozdzielka 1280x800 ! (o zgrozo!)

Jest jakieś pośrednie rozwiązanie ? jakiś dobry laptop mający dużą rozdzielkę i w miarę dobre staty?

(Chodzi mi głównie o sporo ramu, chociaż reszta też się liczy... )

Pozdrawiam i liczę na pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma jak statystyka tylko weź poprawkę, iż np z badań prowadzonych przez benchmark.pl dla coś około 70% ludzi najważniejszą cechą w przypadku laptopa była niska cena. Punkt ten był ważniejszy i od możliwości i od jakości wykonania. Ale niekoniecznie tanie musi być dobre choćby i parametry były zbliżone do tego droższego. Niekoniecznie też musi być złe ale jakoś tak przeważnie życie pokazuje, iż w czymś tam jest gorsze a wyjątki w tym przypadku tylko potwierdzają regułę ;).

Sprecyzuj nieco czego oczekiwałbyś od takiego sprzętu - jaki dysk Cię interesuję, jaki procek i ile ramu. Dodaj do tego matrycę która by Ci odpowiadała zerknij na allegro i już powinieneś wiedzieć co jest względnie dostępne za taką kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi