Tomekkkkkkkk Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Cześć. Troche mnie już dobija chałas z mojego serwerka. Mam tam P120 i tak sie zastanawiałem czy nie można by go puścić na samym radiatorku. Mam akurat nie używany po Tytanie D5TB. Ma już ktoś tak zrobione?? Bo wiecie sam nie sprawdzałem bo nie mam na tej płytce możliwości sprawdzenia temp. a spalić to go nie chce. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 na takim wielgachnym radiatorze to dwa takie pentiawki schlodzisz (oczywiscie mowa o samym radiatorae bez wiatraka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Cześć. Troche mnie już dobija chałas z mojego serwerka. Mam tam P120 i tak sie zastanawiałem czy nie można by go puścić na samym radiatorku. Mam akurat nie używany po Tytanie D5TB. Ma już ktoś tak zrobione?? Bo wiecie sam nie sprawdzałem bo nie mam na tej płytce możliwości sprawdzenia temp. a spalić to go nie chce. :DSpoko. na taklim duzym radiatorze powinien byc loozik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 tylko że jak masz serwerek na freesco to radiator jak patelnia :? ja dałem wielki wentyl na 5v i cisza jak makiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Znajomy ma w hurtowni Dell`a P120 ,orginalnie radiator bez wentylatora, chodzi to już z 6 lat, 14h na dobę i w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Heh, ja mam P133 i smiga juz 6 lat na samym radiatorze... jesli mozna to nazwac radoatorem... cos w takim krztalcie z aluminium: | | | | | | | | ----------------- Wiec na D5TB spokojnie z 5 takich schlodzisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 qrde nie wyszlo... to jest po prostu kawalek aluminium... te procki po prostu nie oddaja ciepla :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 A jak juz spalisz, to za nowego proca 120Mhz zaplacisz 10pln. :P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Spoko dzięki za odpowiedź. Teraz tylko nie wiem czy się do takiej ciszy przyzwyczaje. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 ja tez mam 133 na zwyklej blaszce ale sie nagrzewa. dzialal tak spoko z 5 lat a teraz lezy i sie marnuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooger Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Hehehee a ja mam w routerze Celka 400 na samym radiatorze :) i to wcale nie takim wielkim.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Jak kupiłem Optimusa P133 to był tam tylko sam radiator i jakoś chodził - mój pierwszy PC-et. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Errata! Sorry ale na tego p133 wial wiatrak z zasilacza (takie byly wtedy obudowy), bez tego radiator parzyl na maksa. Dlatego jesli nie masz tego samego ukladu (z zasilaczem) to radze ci przykleic jakis duuzy radiator i wtedy go puscic bez wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 a powiedzcie mi czy jak puszcze na p2 400 wiatraczek jakis 92 mm na 5 v z odleglosci 5-7 cm na radiator to da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 mam obecnie P133@166 i dosc duzy radiator od celerona i jak puszcze go z wylaczonym wiatrakiem to temperatura radiatora po paru h zaczyna byc krytyczna, zamiast wylaczac wiatrak lepiej zmiejszyc obroty wmontowanym potencjometrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 a powiedzcie mi czy jak puszcze na p2 400 wiatraczek jakis 92 mm na 5 v z odleglosci 5-7 cm na radiator to da rade? swego czasu mialem na Duronie 900 duzy radiator aluminiowy po CoolerMasterze i puszczonego zalmana 92x92 na 5,7 lub 12 (zazwyczaj 7) ... i jakos nie spalilem proca. Odleglosc jakies 3-4 cm. Na p120 durzy radiator i mozesz sobie zamontowac cos duzego co sie bedzie krecilo jakies 1100-1400 obrotoof dla bezpieczeństwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 a powiedzcie mi czy jak puszcze na p2 400 wiatraczek jakis 92 mm na 5 v z odleglosci 5-7 cm na radiator to da rade? swego czasu mialem na Duronie 900 duzy radiator aluminiowy po CoolerMasterze i puszczonego zalmana 92x92 na 5,7 lub 12 (zazwyczaj 7) ... i jakos nie spalilem proca. Odleglosc jakies 3-4 cm. Na p120 durzy radiator i mozesz sobie zamontowac cos duzego co sie bedzie krecilo jakies 1100-1400 obrotoof dla bezpieczeństwa. ale to jest troche inny proc - p2 400. jak to bedzie tutaj wugladalo jak zostawie boxowy radiator i puszcze na niego sunonka 92x92 na 5 v? chodzi mi o cisze - Ojca komp - pracuje po nocach i meczy go ten swist. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Jak kupiłem Optimusa P133 to był tam tylko sam radiator i jakoś chodził - mój pierwszy PC-et. :D Heh, mój drugi komp to właśnie P133 w wydaniu Optimusa (cudo ze zintegrowaną grafą i muzą 8O ). Procek ma rachityczny radiatorek bez wiatraka i styka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ale to jest troche inny proc - p2 400. jak to bedzie tutaj wugladalo jak zostawie boxowy radiator i puszcze na niego sunonka 92x92 na 5 v? chodzi mi o cisze - Ojca komp - pracuje po nocach i meczy go ten swist. Da radę bez żadnego problemu :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 stary sprzet nie wymaga takiego chlodzenia jak "dzisiejsze" kompy. Moj stary amd 266 +3hdd + zasilka+grafa+2xsieciowka + ups /24 h chodzi jedynie na radiatorku na procu ( 5x5 x2 cm ) . W zasilaczu mam wiatrak...niesprawny :D Jedyne co slysze to skrobanie glowicy po talerzach w dyskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Cześć. Troche mnie już dobija chałas z mojego serwerka. Mam tam P120 i tak sie zastanawiałem czy nie można by go puścić na samym radiatorku. Mam akurat nie używany po Tytanie D5TB. Ma już ktoś tak zrobione?? Bo wiecie sam nie sprawdzałem bo nie mam na tej płytce możliwości sprawdzenia temp. a spalić to go nie chce. :D Mozna ja mam routerek na p120 (p120 48 ram mobo jakies nie znam nazwy sieciowka flop i grafika ktorej sie nie da wylaczyc (jakas 1 mb :) no i zasilka z wiatrakiem (duuzo cichsza niz chiefteci :). P120 ma malutki radiatorek aluminiowy bez wiatraka komp u mnie chodzi 24h od ok 3-4 miesiecy (w miedzyczasie 4-5 restarow z mojej winy cos skopalem w routerze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 jak chcesz miec 100% pewnosc, ze procek jest dobrze chlodzony (choc w zasadzie nie jest to w ogole potrzebne) to mozesz zwyczajnie do procka przykleic coolerek (maly radiatorek + cichutki, malutki wentylatorek) od karty graficznej ... dla Pentiuma 120 to bedzie taki efekt jakbys na niekreconego Celka 400 wodne chlodzenie, podlaczone dodatkowo do lodowki, zalozyl ;D rotfl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Oj tam dramatyzujecie ;P U mnie server p133 jedzie nawet bez radiatora (zapinka sie popsula czy cos) i powiem wam, ze jedzie tak prawie od dwoch lat. A co do stabilnosci tego urzadzenie to niech wam wystarczy to: 10:03pm up 106 days, 7:15, 1 user, load average: 0.21, 0.14, 0.10 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 No to ja może sie wypowiem. P120 założysz mu takiego coolera od AMD i spokojnie bez wiatraka powinien działać. CO do tego radiatora w kompie della to wiadomo że te firmowe radiatory czyt. Compaq i Dell są tak dobrane że spokojnie starczają. Dla przykładu dell odprowadza ciepło ze swojego PIII800 samym radiatorem. Moim zdaniem ten radiator od titana spokojnie da rade. No chyba że wsadzisz kompa do szafy to sie zrobi w nim ukrop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Cześć. Troche mnie już dobija chałas z mojego serwerka. Mam tam P120 i tak sie zastanawiałem czy nie można by go puścić na samym radiatorku. Mam akurat nie używany po Tytanie D5TB. Ma już ktoś tak zrobione?? Bo wiecie sam nie sprawdzałem bo nie mam na tej płytce możliwości sprawdzenia temp. a spalić to go nie chce. :DJa mam P133 na jakimśmarnym 3 cm miedziaku i jakośdziała od 7 lat :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Jak kupiłem Optimusa P133 to był tam tylko sam radiator i jakoś chodził - mój pierwszy PC-et. :DEhhh tak tak, stare dobre czasy, moj pierwsyz PC to P133 od Optimusa, kosztował majątek :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...