sebeusz Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam Mam z ta kartą jeden problem pilot nie chce działać. Na samym początku jak go podłączyłem to działał ale później już nie. Wiem, że wszystko jest dobrze podłączone. Opcja Remote Controller ustawiona na ENABLED. Więc sam już nie wiem co jest. Baterie są nowe na 100% sprawne. Gdzieś wyczytałem w necie, że coś jest nie tak ze sterownikami do tej karty i trzeba jakiegoś patcha dograć aby pilot działał. Czy ktoś miał taki problem z ta kartą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 mialem cos takiego na 2000xp (tyle ze global) - pomogla reinstalacj sterowników - zobacz tez czy kabel od czujnika sie nie uszkodzil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeusz Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Też myśle, że może to być wina kabelka z czujnikiem. Ale jak się mogł uszkodzić przecież jak go wyciągnołem z pudełka i podłaczyłem to pilot działał. Tylko później coś zaczeło świrować. Być może jest to też wina sterowników, choć te też instalowałem drugi raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UberDagger Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 a mi pomaga wyciągnięcie i włożenie z powrotem baterii w pilocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczyc Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 hm dzis kupilem ten zestaw i pilot mi niedziala probowalem juz wszystkiego;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Aby pilot dzialal obok zegarka musi byc odpalony wizard od pilota , a ten jest w katalogu instalowanego programu , zolta ikona z baba na miotle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczyc Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Aby pilot dzialal obok zegarka musi byc odpalony wizard od pilota , a ten jest w katalogu instalowanego programu , zolta ikona z baba na miotle. jest odpalony itp i nic zero reakcji... brak slow juz probowalem wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Reinstalacja sterow to raz. Dwa - sprawdzic przerwania w biosie lub w windowsie bo czesto piloty nie dzialaja przez konflikty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczyc Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 reinstalowalem stery i zero nic... zainstalowalem viste zadnej reakcji .. a o jakie przerwania w biosie/windowise chodzi? hmm moze napisz na priv bo niema sensu pisania post za post Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Faq na stronie Leadteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Sprawdz jeszcze sam pilot : Sprawdzanie czy pilot wysyła wiazke promieni podczerwonych Bierzesz aparat fotograficzny lub kamerke internetowa nakierowywujesz na nia pilota i jesli widac ( czasami rozne kolory sie pojawiaja najczesciej niebieskie swiatło ) to pilot jest ok... Zeby sprawdzic diode IR odbiorcza to juz troche wyzsza szkoła jazdy i bez oscyloskopu sie nie obedzie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Kwazor...to o czym piszesz juz dawno sprawdzil , to samo radzilem w temacie o Leadteku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczyc Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) powiem tak sprawdzalem juz wszystko jak mowilem tuner jest nowka kupiony w sklepie instalowanie sterow z plyty, z internetu ze strony producenta itp nic nie dalo reinstalowanie sterow itp tez nic.. ikonka pilota jest na pasku zadan czy jak on sie zwie, programy dziala ok ale pilot zero reakcji zmienialem baterie itp sprawdzalem poprzez cyfrowke wszystko dioda swieci itp.. teraz mam viste i to samo zero reakcji na pilot a reszta dziala ok.. juz sam niewiem co zrobic by to zadzialalo... EDIT: i dziala:) wymienilem czujke od pilota w serwisie i dziala wszystko ok:P Edytowane 18 Lipca 2008 przez haszczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...