k a m e r e k Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam Być może ktoś z was z racji pracy w branży IT ma dostęp do wielu modeli. Czy spotkaliście się obecnie z jakimś modelem laptopa ktore chłodzenie w pelnym obciazeniu procesora zapewniałoby szum nie wiekszy niz najcichsze zasilacze desktopowe??? Chodzi o konfigi z niewysilonymi core 2 duo, lub turion 2x, ale praca na min poziomie dawnych 2,5 - 3 Ghz jak to w starych pentium bywalo (okreslenie poziomu obciazenia). Przy okazji prosba o opis rozwiazan - czy wentyl z dolu wciaga powietrze, czy z boku itp. Czy w szumie powietrza wybija sie dzwieczenie,piszczenie, "jęk komara" z wentylatora, czy tez sam szum powietrza??? Wiadomo, szum latwiej zniesc niz niskie tony + szum. Mysle , ze pomocny watek dla ludzi którzy siedza na lapku wiecej niz 2 h dziennie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Najcichsze zasilacze desktopowe sa nieslyszalne bo sa pasywne. Kazdy obecny lapek niestety szumi. Kwestia teraz tego z jaka czestotliwoscia i glosnoscia. Poza tym musisz dbac o czystosc lapciaka by ten nie zaszedl kurzem od srodka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) Najcichsze zasilacze desktopowe sa nieslyszalne bo sa pasywne. Kazdy obecny lapek niestety szumi. Kwestia teraz tego z jaka czestotliwoscia i glosnoscia. Poza tym musisz dbac o czystosc lapciaka by ten nie zaszedl kurzem od srodka Wiem, wiem. Nie jestem tutaj nowicjuszem, chodzilo mi bardziej o "polpasywne" zasilacze, a nawet nie tak bardzo jak o to zeby szum powietrza nie byl przekraczany niejako przez glos pracy wiatraczka. Chodzi o szukanie takiej drobnej roznicy, bo jedne naprawde sa glosne , a inne znosne ;). Wiem ze intel np opracowuje czy tez opracowal technologię podobną chba do tej maty thermaltake'a, ktora czesc ciepla "wywalalaby" przez klawiaturę Edytowane 30 Listopada 2007 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) Witam Być może ktoś z was z racji pracy w branży IT ma dostęp do wielu modeli. Czy spotkaliście się obecnie z jakimś modelem laptopa ktore chłodzenie w pelnym obciazeniu procesora zapewniałoby szum nie wiekszy niz najcichsze zasilacze desktopowe??? Chodzi o konfigi z niewysilonymi core 2 duo, lub turion 2x, ale praca na min poziomie dawnych 2,5 - 3 Ghz jak to w starych pentium bywalo (okreslenie poziomu obciazenia). Przy okazji prosba o opis rozwiazan - czy wentyl z dolu wciaga powietrze, czy z boku itp. Czy w szumie powietrza wybija sie dzwieczenie,piszczenie, "jęk komara" z wentylatora, czy tez sam szum powietrza??? Wiadomo, szum latwiej zniesc niz niskie tony + szum. Mysle , ze pomocny watek dla ludzi którzy siedza na lapku wiecej niz 2 h dziennie. Napisz to tak żeby każdy czytając za pierwszym razem mógł zrozumieć o co Ci chodzi. Postaraj się uporządkować jakoś te pytania bo w takiej formie to raczej odpowiedzą tylko ci którym się bardzo nudzi. Pozdrawiam. Edytowane 30 Listopada 2007 przez AK-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...