Greeyer Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) Witam serdecznie. Postanowiłem zrobic upgrade kompa. dokupiłem procesor Athlon X2 4000+ am2, 2 x 1 gb DDR2 667mhzGoodram i GF 8800 GT ( 3 tygodnie czekania :angry: ). Wczesniej miałem 7600 gs galaxy, 1gb 667 ramu i A64 3000+. Mobo: DFI infinity nf ultraII-m2. Po włozeniu ramu (łacznie 3 kosci = 3gb), Grafiki i procesora, podlaczeniu kabelkow.. komputer nie bootowal - wlaczal sie, wiatraczki sie krecily ale ekran pozostawal czarny i migala diodka na monitorze (tak jak miga gdy nie wlaczy sie komputera tylko sam monitor).. Wyjełem nowe kosci, zostawilem tylko tą starsza 1gb - dalej to samo. Poczatkowo myslałem ze problemem jest Karta graficzna - wyjełem, wlozylem Galaxy - nie działa. Nastepnie wymieniłem procesor na A64, 1 gb ramu i Galaxy (stara konfiguracja) - bootuje, działa :) Wlozylem Gf8800 - działa :) dołozylem 1 kosc ramu - działa. Włozylem X2 - znow to samo, komputer nie bootuje, nie wydobyrwaja sie zadne dzwieki... Procesor jest nowy, w wersji box, swiezo z opakowania..wszystkie nozki proste itp itd. Powinien odpalac sie przynajmneij bios, prawda? Problem stanowi procesor (chyba) i nie wiem co mam zrobic zeby uruchomic komputer... Sprawdzalem czy jest poprawnie wsadzony w socket, resetowałem ustawienia cmos... co moze byc przyczyna? Gdy jest wsadzony X2 kompute nie bootuje w zadnej konfiguracji. Help :) Jeszcze 1 pytanie na temat ramu - czy na tej płycie da sie odpalic 3x ddr2 ? czy musi to byc koniecznie 1,2 lub 4 kosci? Komputer dziala na 1 i 2 kosciach, natomaist gdy wsadze 3 plyta pipczy... Prosze o pomoc, w miare mozliwosci.. i opis jak powinan wygladac wymiana sprzetu. Nie reinstalowalem windowsa..ale to chyba nie ma wplywu na to... Edytowane 30 Listopada 2007 przez Greeyer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 a bios masz jaki? sztarsze wersje mialy problemy z dwujajowcami i co to za procek x2 3000+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeyer Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Juz zedytowane ;) 4000+ hm.. Bios mam chyba taki standardowy ktory byl na plycie :) Update robilem chyba rok temu... no nic, zrobie update i zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 to zmien i w temacie:) brisbane czy cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeyer Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Brisbane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 czyli bios powinien rozwiazac problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeyer Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Bios pomogl slicznie chodzi :) Pozostaje ram.. czy moge uruchomic 3 x 1 gb czy musi to byc koniecznie 4gb?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 bedzie smigac tyle ze bez duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeyer Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Problem w tym że nie działa 3x1 gb... Probowalem juz wszystkie mozliwe konfiguracje jesli chodzi o umieszczenie pamieci w slotach.. mam 1 "stara" kosc (godram 1gb dd2 667 pc5300 gr667d264l5/1g) Dokupilem 2 kosci o takich samych oznaczeniach tej samej firmy, te nowsze roznia sie tylko tym ze maja pamieci tylko po 1 stronie. Wkladajac 3 na raz nie dziala. wkladajac 2 nowe nie dziala (sprawdzalem wszystkie mozliwe konfiguracje w slotach). Komputer dzialal tylko w 1 konfiguracji - starsza pamiec i jedna z nowych. Z druga nie chce pojsc. Wkladajac dwie na raz(nowa i starsza) w srodkowe 2 sloty (i tylko w te) dzialalo do teraz - przy graniu w crysisa wywalilo mi niebieski ekran i od tego momentu zaczelo pipczec przy probie uruchomienia kompa. Atm dziala tylko ta starsza kosc :( Nie wiem co mam z tym zrobic, fajnie by bylo gdyby nowe kosci tez chodzily... dodam ze starsz pamiec dziala na slotach 2-4..na 1 nie dziala zadna. Czy problemem jest plyta? :( Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Greeyer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...