Alpha lyr Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) Niedawano dostałem zamówione części - MSI Neo2fir, e2160, ram... i wszystko inne niezbędne do poprawnego działania komputera. Poroblem jednak jest bardziej skomplikowany niż się wydaje. Po podłączeniu i wykorzystaniu prawie wszystkich kabli zasilacza Corsair 450W w płycie msi neo2fir - kontrolki sygnalizujące poprawności w działaniu komponentów świecą się wybiórczo. Paliły się wszystkie oprócz procesorowej lampki (na czerwono czyli sygnalizująca problem z prockiem). Do wczoraj. Wczoraj ostatni raz udało mi się odpalić komputer (system nie został jeszcze zainstalowany) a dzisiaj już nie świeciła się ani jedna lampa sygnalizująca dostanie prądu od zasilacza do mobo. Panowie co mam zrobić. Przepinałem już wtyczki zmieniałem jeśli to możliwe piny, resetowałem biosa. Komputer nie zastartuje ponownie za nic. Jedynie raz na krótką chwilę pojawiła się dioda sygnalizująca prąd dostarczony płycie głównej i tyle - zgasła po chwili. Co może być tego przyczyną i jak mogę wyeliminować problem. Podejrzewam uszkodzenie mobo bo zasilacz był testowany u kumpla wiec jestem pewny że działa poprawnie tak jak reszta rzeczy. Czekam na commenty. Edytowane 30 Listopada 2007 przez Alpha lyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpha lyr Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Panowie nikt nie ma pojęcia ocb ? :s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Rozłóż wszystko i odpal na pająką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpha lyr Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Na pająka czyli ? Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Alpha lyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jeżeli zasilacz jest sprawny (sprawdź u kumpla czy trzyma napięcia) to wina mobo. Bo przy sprawnym zasilaczu prąd musi dochodzić do mobo, nawet jeżeli płyta nie startuje, to świeciłyby się lampki. Jeżeli nawet lampki sie nie świecą to jest problem z mobo. Spróbuj jeszcze pod to mobo podłączyć zupełnie inny zasilacz i wtedy sprawdź. Poodpinaj wszystko i sprawdź czy sama płyta startuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 A ja znalazłem coś takiego http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t112469.html Może u ciebie jest to samo, spróbuj zmienić zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jakie masz te ramy?? Patriot?? Rozłóż wszystko na czynniki pierwsze i dokładnie poskładaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpha lyr Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Ramy to goodram 667mhz. Test z przekładaniem pamięci oraz z jedną wpiętą kością był - nie pomogło. 1) Btw - jest możliwość że akurat przepaliło ścieżke na mobo odpowiadającą własnie za napięcie ? być może zarysowała się przy wkładaniu. 2) Czy jest możlwiość aby płyta spaliła się bo strona odwrotna mobasa dotykała lutami do powierzchni obudowy co w rezultacie zrobilo zwarcie ? Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Alpha lyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...