novy154 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Szlaja mi sie po domu Celeron Tualatin 1.3 ghz , radek 9500, znalazlbym jakis ram sdr i jakas zasilke. Ale tutaj problem, jak tak spogladalem na ceny plyt pod tualatina, to szczeka mi opadła :O. Niektore stoja ponad stowe O_o. Wiec chcialbym spytac, jaka najtansza plyta bylaby odpowiednia dla tego proca? Bardzo chetnie pobawilbym sie w modowanie, moze jakies przejsciowki etc? Pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia 2007 przez novy154 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 To jak chcesz pobawić się w modowanie, to postaraj się wyłapać Abita SA6. Powinno być w miarę tanio za względu, że normalnie Tulipanów nie obsługuje, a to jedna z najlepszych (o ile nie najlepsza) płyta na S370. PS: Zapomnij o przelotach, nawet jak dostaniesz to zapłacisz, jak za zborze. Poza tym Lin-Lin jest strasznie zawodna a PowerLeap to u nas raczej biały kruk :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Na alledrogo specjalnie takiej nie widze :(. W takim razie, za czym sie rozgladac? Moze jakies linki do aukcji? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 http://allegro.pl/item278637786_abit_sa6_i...ghz_o_c_gw.html Taniej byłoby na jakieś aukcji, no decyduj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Cena nieziemska ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 jaka najtansza plyta bylaby odpowiednia dla tego proca? Bardzo chetnie pobawilbym sie w modowanie http://allegro.pl/item280026866_abit_bx_13...tasmy_bcm_.html jak nie przekroczy 50zl bedzie ok, jak przekroczy to sprzedac tualatina i za tyle samo kupic sempa 754 i plyte (proc 50 plyta 60 i masz >2.5GHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finish Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Ja zauważyłem takie coś, że ze wzrostem MHz procka na płytach z chipsetem via wydajność się wyrównuje względem bx i pochodnych intela przy prockach które mają dobrze zrobiony kontroler pamięci pentium III, celeron tualatin(taki sobie ten kontroler, ale ciągnie przy 1,4GHz 10x140 dopiero u mnie porządnie system) i pentium 3 tualatin. Na via czy bx są marginalne różnice w wydajności oczywiście przy fsb 133, bo na 100 nie ciągnie u mnie nic, ale dlatego, że jest płyta uszkodzona, więc kupuj jakiś via apollo 133 za 40 zł. Rób, bx moda z vmodem i np: modbin v 4.50.64 (na ecs p6ba-me via 133 apollo można nawet trochę funkcji włączyć, ale nie kupuj tej ecs czasem), aby uaktywnić wyższe fsb 140, 150 czyli hyper mod, i tyle. Ja miałem tyle zabawy, że już dzisiaj poszedł modbin (i myślę, że na superpi da rade ta via poniżej 1:59min na świeżym systemie) i koniec z tym starym chłamem intelowskim. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez finish Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 przy prockach które mają dobrze zrobiony kontroler pamięci pentium III, celeron tualatin(taki sobie ten kontroler, ale ciągnie przy 1,4GHz 10x140 dopiero u mnie porządnie system) i pentium 3 tualatin procesory intela nie maja wbudowanego kontrolera pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...