Chwileulotne85 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam kupilem sobie niedawno kompa.poskladalem go jakos zainstalowalem Wina i zrobilem 4y partycje.Moj dysk to 250GB,tak wiec: Przejde do sedna sprawy,ktora mnie nurtuje.Na pierwszej partycji o rozmairze 7,81GB mam narazie zainstalowany tylko Win Xp Prof SP2+sterowniki i jakies 3y programy czyli niewiele.Gdy prawym przyciskiem myszy zaznacze jedyne 4y foldery ktore mam na tym dysku(documents and settings,program files,windows,intel)to wskazuje mi 2,15GB,czyli prostym rachunkiem jest ze powinienem miec wolne na dysku 7,81-2,15=5,66 jednakze nei mam tyle a TYLKO!!! 3,27Gb:(((( Co sie stalo znow z tymi 2,39GB? prosze o pomoc. Dodam ze przy zobaczeniu zajetego miejsca po kliknieciu prawym na dysku systemowym wyskoczylo mi 4,53GB zajetete i z 7,81 zostaje tylko 3,27 po zainstalowaniu windowsa i kliku sterownikow czy to normalne?? do tej pory po zainstalowaniu windowsa XP zajmowal mi on max. 1,5Gb. Wiec co teraz jest grane. CZy maja na to wplyw nowe komponenty? Formatowalem dysk w sysemie Nfts. procesor E6750 Dfi blood iron x1950 pro 512 segate 250Gb sata 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Pewnie tyle zajmuje cache, i przywracanie systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChubbChubb Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Moze najpierw uzyj opcji "pokaz pliki ukryte" (moze glupie ale na nowych kompach sam sie lapie ze zapominam to wlaczyc) Miejsce zzera pewnie =: - plik wymiany - plik hibernacyjny - inne ukryte pliki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chwileulotne85 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 w zakladce System--advanced--virtual memory--advanced wyraznie pisze ze plik wymiany(ktorego nei moge znalesc) zajmuje 2046MB czyli to zzera mi tyle dysku bo mam PAMEIC 2x1gb. to ten komuniakt-"total paging file size for all drivers 2046MB" CZyli wszystko w zasadzie sie wyjasnilo skad tak duzo zabiera dysk miejsca,nei wzialem pod uwagi tego ze moj plik wymiany jest teraz ustawiony proporcjonalnie do mojej pamieci ddr2.Wczesnei jmailem malo meijsca bo mialem 265MB ramu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...