Skocz do zawartości
trismus

Jaka Płyta Do C2d E6600?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moja P5N32-SLI SE Deluxe zaczęła robić problemy zaraz po powrocie z serwisu gdzie kurowała się przez miesiąc. W związku z tym, że nie zamierzam czekać następny miesiąc aż serwisantom Asusa zechce się ją w końcu naprawić, chcę kupić nową płytę. Moje wymagania są następujące:

-mój e6600 ma się na niej dobrze podkręcać,

-ma być niezawodna,

-żadnych Wi-Fi i.t.p - standardowe wyposażenie wystarczy. Wystarczy też 1 karta sieciowa, nie mówiąc już o SLI, które do niczego mi się nie przyda, więc też odpada,

-ma bezkolizyjnie współpracować z moim SB X-Fi Elite PRO (na części płyt ta karta bzyczy i trzeszczy),

-ma nie mieć przesadnie rozwiniętego systemu chłodzenia płyty, a jeśli by miało to niech będzie łatwy do zdemontowania i zastąpienia czymś sensowniejszym.

Tyle. Myślałem o czymś na chipsecie P35. Po głowie chodzi mi któraś z odmian P5K xx, może nawet samo "gołe" P5K :unsure: . Ale może ktoś ma jakieś lepsze propozycje?

Edytowane przez trismus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskutowalbym - o ile w jednym ze zlozonych komputerow zero problemow, o tyle w drugim (MSI + Quad) wiele dziwnych i irytujacych rzeczy za sprawa plyty ma miejsce. Wiec nie do konca z ta bezproblemowoscia.

Jakie te problemy były?? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie te problemy były?? ;]

Mocno niestabilne o/c Quada, po 2tyg pracy na 3.3Ghz wysypywanie sie przy jakimkolwiek oc procka poza default, do tego losowe komunikaty o nieudanym podkrecaniu przy najmniejszych/subtelnych zmianach w biosie. W drugim kompie z E6750 wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi