trismus Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, moja P5N32-SLI SE Deluxe zaczęła robić problemy zaraz po powrocie z serwisu gdzie kurowała się przez miesiąc. W związku z tym, że nie zamierzam czekać następny miesiąc aż serwisantom Asusa zechce się ją w końcu naprawić, chcę kupić nową płytę. Moje wymagania są następujące: -mój e6600 ma się na niej dobrze podkręcać, -ma być niezawodna, -żadnych Wi-Fi i.t.p - standardowe wyposażenie wystarczy. Wystarczy też 1 karta sieciowa, nie mówiąc już o SLI, które do niczego mi się nie przyda, więc też odpada, -ma bezkolizyjnie współpracować z moim SB X-Fi Elite PRO (na części płyt ta karta bzyczy i trzeszczy), -ma nie mieć przesadnie rozwiniętego systemu chłodzenia płyty, a jeśli by miało to niech będzie łatwy do zdemontowania i zastąpienia czymś sensowniejszym. Tyle. Myślałem o czymś na chipsecie P35. Po głowie chodzi mi któraś z odmian P5K xx, może nawet samo "gołe" P5K :unsure: . Ale może ktoś ma jakieś lepsze propozycje? Edytowane 1 Grudnia 2007 przez trismus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Weź Foxconn P35A-S albo MSI P35 Neo2 FiR. No obu płytach kręci się dobrze. Na MSI nie ma potrzeby zmieniać chłodzenia ,bo jest dobre. Wystarczy jedynie wymienić pastę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Radiatorek Foxconna też daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Propozycja to Foxconn p35a. Nie ma z nią żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Z MSI również. No ale tak to jest jak za recenzowanie bierze się egiełda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trismus Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dzięki! Spróbuję dorwać tego Foxconna, a jak się nie uda to kupię Microstara. Dzięki jeszcze raz!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dyskutowalbym - o ile w jednym ze zlozonych komputerow zero problemow, o tyle w drugim (MSI + Quad) wiele dziwnych i irytujacych rzeczy za sprawa plyty ma miejsce. Wiec nie do konca z ta bezproblemowoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trismus Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jeszcze jedno pytanko. Czym się różni Foxconn P35A od P35A-S? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dyskutowalbym - o ile w jednym ze zlozonych komputerow zero problemow, o tyle w drugim (MSI + Quad) wiele dziwnych i irytujacych rzeczy za sprawa plyty ma miejsce. Wiec nie do konca z ta bezproblemowoscia. Jakie te problemy były?? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jeszcze jedno pytanko. Czym się różni Foxconn P35A od P35A-S?Zajrzyj do opracowania - link w moim sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jakie te problemy były?? ;]Mocno niestabilne o/c Quada, po 2tyg pracy na 3.3Ghz wysypywanie sie przy jakimkolwiek oc procka poza default, do tego losowe komunikaty o nieudanym podkrecaniu przy najmniejszych/subtelnych zmianach w biosie. W drugim kompie z E6750 wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trismus Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Zajrzyj do opracowania - link w moim sigu. Dzięki YogiCK. Właśnie czytam. Fajna płyta. Dla mnie w sam raz. Edytowane 1 Grudnia 2007 przez trismus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...