legolas Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Przeszukałem już to forum i poczytałem co trzeba ale to mało. - w jednym kompie lan 10/100 na mobo; - w drugim staruszku (procesor Cyrix 166) sprawdziłem dwie sieciówki 10/100 - bez zmian; - kabel krosowany 10m; - winy 98 na obu; - myślałem że długi kabel to go skróciłem i zarobilem dwa (cross), sprawdzilem na dwóch 2m i 8m bez zmian; Wynik jest taki: - kompy nie widzą się ale widzą samych siebie; - ping z nowego do siebie i starego idzie oki - ping ze starego do siebie oki, a do nowego przekroczony czas - IP 192.168.0.1 - nowy - IP 192.168.0.2 - stary - maski 255.255.255.0 co jeszcze... - grupa ta sama, nazwy różne - cross: (#bialy) #z #p Gdzie jest chlaśnięte? Męczę się z tym kilka dni. Może inny cros? Może lan na mobo jest jakis nie taki? Próbowałem zainstalować sieciówkę na tej płycie po wyłączeniu w biosie lanu ale jednej sieciówki nie mogłem, a drugą zainstalowałem, ale nie mogłem się zalogować do sieci - dziwne 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Temat wałkowany kilkukrotnie. Masz linka http://www.aptcommunications.com/images/RJ-45.gif , sprawdź, czy dobrą stroną kable we wtyczce zarabiasz. Pierwszy kabel powinien być po lewej stronie patrząc od strony którą się wciska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Może i wałkowany tysiąc razy, ale nie ma uniwersalnych rozwiązań, tak jak nie ma dwóch takich samych komputerów. Napomknąłem, że czytałem większość info jakie wyrzuciła wyszukiwarka. Kable są zarobione identycznie jak na Twoim linku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Nieaktualne. Problem rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Co było przyczyną, że tak zapytam? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Co było przyczyną? No cóż... nadmierna ostrożność. Firewall!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...