Skocz do zawartości
boxer

A64 3700+ Vs 3800+ Socket939

Rekomendowane odpowiedzi

Cze możecie mi powiedzieć który procek bedzie wydajniejszy?

Mam na oku 2 procki:

1. Athlon 64 3700+ 2200MHz 1024 cache, San Diego made in Malay

2. Athlon 64 3800+ 2400 MHz 512 cache, nie wiem jaki rdzeń( ADA3800DAA4BW ) made in China

Bez oc bedzie wydajniejszy ten 2400Mhz 512 cache ale jeśli po OC będą miały taką samą częstotliwość to czy dużo da 1024cache w porównaniu z 512?? Czy będzie jakaś różnica w szybkośći działania procka w aplikacjach lub grach? i który wyżej pójdzie?

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że są i E4 i E6, to ja wiem. Tylko tyle że dostanie nowego E4 jest praktycznie niemożliwe, używanego też nie jest łatowo znaleźć. E4 dużo lepiej się kręciły - wszystkie wyciągały 3GHz przy standardowym lub niżsyzm Vcore. E6 to była jedna wielka loteria, wiele kończyło się na 2,7GHz 1,5v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi że mam E4 i E6 do wyboru używane i E6 nowy sorry.

Dzięki widze że sie orientujesz, mógłbys mi polecić jakąś płytkę pod Nf4 Ultra bo myślę nad Asus A8N-E Ultra , o Abita ciężko , Epox ma w dziwnym miejscu wtyke ATX , MSI nie wiem kompletnie , a DFI chyba najlepsza ale trzyma cenę franca.

Będę wdzięczny za pomoc w wyborze płyty do OC pod ten procek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki widze że sie orientujesz, mógłbys mi polecić jakąś płytkę pod Nf4 Ultra bo myślę nad Asus A8N-E Ultra , o Abita ciężko , Epox ma w dziwnym miejscu wtyke ATX , MSI nie wiem kompletnie , a DFI chyba najlepsza ale trzyma cenę franca.

Będę wdzięczny za pomoc w wyborze płyty do OC pod ten procek.

Asusa do OC nie bierz :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie krótka piłka wpadł mi w oko AMD Opteron 144 1800Mhz 1024 cache rdzeń Venus na S939. Zastanawiam sie czy warto dorzucić trochę grosza do niego. Ile pójdzie da rade iść tyle co San Diego E6 tzn ok 2700Mhz. Jaka jest ich wydajność czuć coś te 2 rdzenie czy to tylko bajka jest że to 2 jaja tam siedzą. Wejdzie toto na S939 na każdą płytę Nf4 Ultra czy jakies serwerówki musza być??

Poradźcie bo zakup na dniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak pójde po rozum do głowy i wezmę po Nowym Roku jakiś drugi S775 (E2140 i jakaś budżetowa płytka P31 lub P35). To chyba będzie najlepsze wyjście bo te Sokety939 cholernie trzymaja cenę :huh:

w każdym razie dzięki za pomoc

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi