boxer Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Cze możecie mi powiedzieć który procek bedzie wydajniejszy? Mam na oku 2 procki: 1. Athlon 64 3700+ 2200MHz 1024 cache, San Diego made in Malay 2. Athlon 64 3800+ 2400 MHz 512 cache, nie wiem jaki rdzeń( ADA3800DAA4BW ) made in China Bez oc bedzie wydajniejszy ten 2400Mhz 512 cache ale jeśli po OC będą miały taką samą częstotliwość to czy dużo da 1024cache w porównaniu z 512?? Czy będzie jakaś różnica w szybkośći działania procka w aplikacjach lub grach? i który wyżej pójdzie? Edytowane 2 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zależy z której rewizji jest ten SanDiego, ale generalnie decydował bym się na niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zależy z której rewizji jest ten SanDiego, ale generalnie decydował bym się na niego. sa dwa do wyboru E4 i E6 i nie wiem który http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSi...id=98&id=99 czyli co dużo cieńszy jest ten A64 3800+ do OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 ADA3800DAA4BW <- Venice www.google.pl Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Że są i E4 i E6, to ja wiem. Tylko tyle że dostanie nowego E4 jest praktycznie niemożliwe, używanego też nie jest łatowo znaleźć. E4 dużo lepiej się kręciły - wszystkie wyciągały 3GHz przy standardowym lub niżsyzm Vcore. E6 to była jedna wielka loteria, wiele kończyło się na 2,7GHz 1,5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Chodziło mi że mam E4 i E6 do wyboru używane i E6 nowy sorry. Dzięki widze że sie orientujesz, mógłbys mi polecić jakąś płytkę pod Nf4 Ultra bo myślę nad Asus A8N-E Ultra , o Abita ciężko , Epox ma w dziwnym miejscu wtyke ATX , MSI nie wiem kompletnie , a DFI chyba najlepsza ale trzyma cenę franca. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze płyty do OC pod ten procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Wybierał bym między Epoxem i DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 a nie zapolowałbyś na cośna ULi ? jest temat żywy o płycie ... tyl, że asrock. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Bierz Sandiego E4. Rok temu stanąłem przed takim samym wyborem i wziąłem SD. Nie żałuję x] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dzięki widze że sie orientujesz, mógłbys mi polecić jakąś płytkę pod Nf4 Ultra bo myślę nad Asus A8N-E Ultra , o Abita ciężko , Epox ma w dziwnym miejscu wtyke ATX , MSI nie wiem kompletnie , a DFI chyba najlepsza ale trzyma cenę franca. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze płyty do OC pod ten procek. Asusa do OC nie bierz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Słuchajcie krótka piłka wpadł mi w oko AMD Opteron 144 1800Mhz 1024 cache rdzeń Venus na S939. Zastanawiam sie czy warto dorzucić trochę grosza do niego. Ile pójdzie da rade iść tyle co San Diego E6 tzn ok 2700Mhz. Jaka jest ich wydajność czuć coś te 2 rdzenie czy to tylko bajka jest że to 2 jaja tam siedzą. Wejdzie toto na S939 na każdą płytę Nf4 Ultra czy jakies serwerówki musza być?? Poradźcie bo zakup na dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Bierz używane SanDiego E4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Chyba jednak pójde po rozum do głowy i wezmę po Nowym Roku jakiś drugi S775 (E2140 i jakaś budżetowa płytka P31 lub P35). To chyba będzie najlepsze wyjście bo te Sokety939 cholernie trzymaja cenę :huh: w każdym razie dzięki za pomoc Temat do zamknięcia. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...