gulises Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 A wiec: mialem/ epoxa , antka 1.7@2.6 i pamiec kingstona 266. Chulało to sobie fajnie , do momentu (dzis) gdy wsadzilem pamiatki 333 firym Elixir. Mam 10 sztuk wiec to raczej nieprzypadek jednej kosci. System sie wywala, zera stablinosci i to na najwolniejszysz timingach i 333 bez zadnego podkrecania (tylko szyna 166 proca) . czy procek skrecony czy podkrecony to sie wywala na 333 .No to wałek . Elixir najlepszych nierobile pamieci wiec wsadzam Inifienona . Na P4 latal na 412 . I <span style="color:red;">[ciach!]</span>a to samo ! w kazdym banku , czy dual czy nie , <span style="color:red;">[ciach!]</span>A TO SAMO !. jak skrece pamieci do 266 to jest ok , na turbo timingach tez.Ale gdy tylko dam 333 ... to mnie ... i .... mam ... juz ... zaduzo ... wogule... i .... .... . Jedyne wyjscie jaki mi przychodzi do glowy to to ze pamieci sa jednostronne, moze gdyby bylu dwustronne to by bylo ok ? niewiem czy mi sie uda na jutro takie zalatwic ale zoabczymy a jesli ktos ma pomysl lub spotkal sie z czyms takim to walic posty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 ustaw w biosie pamieci na 100% nie SPD - czasami pomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 nie napisałeś jakiego masz tego Epoxa, ale to może być problem z magistralą PCI, przy ustawieniu na 166 płyta nie dzieli PCI/5 tylko /4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Jeżeli kolega przedsiadł się z P4 to na pewno na 8RDA/+ - mam rację Gulises :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Niewiem czy to w czyms pomoze ale mialem 4 sztuki elixira w domu i wszystkie zachowywaly sie tak samo na Asusie A7V8X i Epoxie 8RDA, zamienilem na kingstony i jak reka odjal :) ,ja mam dwustronne ale skladalem kumplowi na kingstonach nowych jednostronnych i tesh gites (nawet wiekszy bo chulaja na 200 ,u mnie na 192 :( ).Byc moze chodzi tu o same kostki a nie rozlozenie bankow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Zgadza sie RAPTOR , to jest epox 8rda. Dawałem 100% w biosie i dalej lipa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 RaV[666] - prubowalem z kosciami Inifienon i (cenzura) . Musze dostac kostki dwustrone to sobie sprubuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Ja mam pamieci jednostronne psiakiś no-name (SpecTek) i chodzą na 333 5, 2, 2, 2.5. Na 2.0 nie idą ale nic dziwnego no bo códów się nie spodziewałem. Wiec chyba nie kwestja w tym czy sa 2 czy 1 stronne. A sprawdź napięcie jakie masz dla nich ustawione ktoś na forum pisał że Epox dał za niskie napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 co ci sie dzieje bo mi przy 166 chodzi stabilnie windows ale jak cos zapuszcze np. 3d marka to wywala mi to windy i qurde nie wiem co to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 N O to sluchajcie. Kupiłem w ten weend 2 pamięci Elixira 512MB 333 i Samsunga D-TCB3 też 512. I teraz jak dołoże do moichstarych 256MB Elixira 266. To przy dołożonej tylko jednej kości komp czasem sie zrestartuje. Jak dołoże jeszcze drugą tak że mam 1,3GB Ram :))) to komp prawie zawszezaraz po wejściu do windy sie restartuje. Dodam że mam płyte Shutle AK312 v3.1 i bios z 12/11/2002. Może to coś z płytą bo jak moje 256MB wsadziliśmy do jego płyty też identyko to też sie restartował. Pamięci te 256MB napewnjo są dobre bo na samych 256 wszytko jest super stabilne i nie mma mowy o restarcie. Pomóżcie bo nie wiem co zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 N O to sluchajcie. Kupiłem w ten weend 2 pamięci Elixira 512MB 333 i Samsunga D-TCB3 też 512. I teraz jak dołoże do moichstarych 256MB Elixira 266. To przy dołożonej tylko jednej kości komp czasem sie zrestartuje. Jak dołoże jeszcze drugą tak że mam 1,3GB Ram :))) to komp prawie zawszezaraz po wejściu do windy sie restartuje. Dodam że mam płyte Shutle AK312 v3.1 i bios z 12/11/2002. Może to coś z płytą bo jak moje 256MB wsadziliśmy do jego płyty też identyko to też sie restartował. Pamięci te 256MB napewnjo są dobre bo na samych 256 wszytko jest super stabilne i nie mma mowy o restarcie. Pomóżcie bo nie wiem co zrobić. Axha sporadycznie tzn. tak ze 2 razy na uruchomienie windowsa potrafi sie wywaliś jakiś program. Może to wina systemu???? HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 dziwne myslalem o zasilce ale masz 400W, moze to cos jest z poborem mocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jools Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 A wiec: mialem/ epoxa , antka 1.7@2.6 i pamiec kingstona 266. Chulało to sobie fajnie , do momentu (dzis) gdy wsadzilem pamiatki 333 firym Elixir. Mam 10 sztuk wiec to raczej nieprzypadek jednej kosci. System sie wywala, zera stablinosci i to na najwolniejszysz timingach i 333 bez zadnego podkrecania (tylko szyna 166 proca) . czy procek skrecony czy podkrecony to sie wywala na 333 .No to wałek . Elixir najlepszych nierobile pamieci wiec wsadzam Inifienona . Na P4 latal na 412 . I <font color="#FF0000">[ciach!]</font> to samo ! w kazdym banku , czy dual czy nie , <font color="#FF0000">[ciach!]</font> TO SAMO !. jak skrece pamieci do 266 to jest ok , na turbo timingach tez.Ale gdy tylko dam 333 ... to mnie ... i .... mam ... juz ... zaduzo ... wogule... i .... .... . Jedyne wyjscie jaki mi przychodzi do glowy to to ze pamieci sa jednostronne, moze gdyby bylu dwustronne to by bylo ok ? niewiem czy mi sie uda na jutro takie zalatwic ale zoabczymy a jesli ktos ma pomysl lub spotkal sie z czyms takim to walic posty. ja mam podobnie, 8rda+ i do tego 2x512MB (333, seitec, dwustronne) system sie wyklada raz przy starcie, raz w czasie pracy i cho... wie czemu ? nawet wyslalem plyte do serwisu i wszystko z nia ok. zaczyna mi sie wydawac, ze to wina pamieci, niestety nie moge znalezc jednostronnych aby to sprawdzic. . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 ja mam jednostronne INIFEONY I ELIXIRY i LIPA ! K.U.R.W.A. M.A.Ć. ! , chyba sprzedam wpizdu tego epoxa. Mowisz ze SEITEC tez niepomogł ? hymmmm , to ja juz niemam pytan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Ja mam pamieci jednostronne psiakiś no-name (SpecTek) i chodzą na 333 5, 2, 2, 2.5. Na 2.0 nie idą ale nic dziwnego no bo códów się nie spodziewałem.hyhyhyhy SpecTek to żadne noname - to brand firmy Micron... taki dla plebsu ( do wyczynu robią Cruicial :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Oby wszystkie pamiątki dla "plebsu" :) nie sprawiały problemu i spisywały się dobrze. Czego sobie i innym chłoporobotnikom życzę :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Ja tam mam Infineonki 2x 256 jedno stronne na kościah hynixa 6 ns i chodzi bardzo dobrze zadnych problemow wiec nie wiem co sie dzieje z waszymi epoxami :( moze jakies wadliwa seria? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...