Viperus Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Jeśli chcesz SLI to może Asus P5N-D na nf750i ? Można się spytać czy w apollo mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 ceny do kwietnia na pewno zmaleja (jest luty) no i w kwietniu już raczej E8xxx a nie E2xxx więc przemyśl to. No i kolejna sprawa to to, że w apollo.pl możesz zamówić cokolwiek chcesz. Jak będzie na hurtowni to ci sprowadzą. Wiem bo sam tam kupuje. Dziekuje, dobrze wiedziec ;-) Chcialbym moze zmienic zasilacz jesli byloby to przez was rekomendowane na cos nie drozszego a posiadajacego odpinane kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Tacens Radix II Smart 420 można dostać mniej wiecej w tym przedziale cenowym z odpinanymi kablami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam A wiec ostatecznie zdecydowałem sie na to iż 10 kwietnia kupie nowego kompa. Podana później konfiguracja jest ostateczna wiec proszę ja jak najpoważniej skomentować - wszystkie za i przeciw. Ceny pochodzą z krakowskiego apollo, ulegną pewnie minimalnym zmianom. 775] Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6MB BOX 780.00 myślałem tez również o E8200 który jest tańszy o ok. 200zl, warto dopłacić te 200 dla większej wydajności ? [PCIE] Karta GeForce 8800GT Galaxy 512MB 88YFF6HUFEXX (1ns/600/1800) 694.00 chyba najlepszy wybór z powodu wydajnego chłodzenia, jak sadzicie ? [iNT][775] Płyta Foxconn P35A-S 320.00 wyczytałem ze najlepszym rozwiązaniem jest właśnie ona, początkowo myślałem nad Abitem IP35, ale informacje na temat problemów z E8x00 oraz piszczące cewki ostudziły mój zapal. Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 160.00 powinny sobie spokojnie poradzić z oc 8400. Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W 215.00 450w spokojnie do tej konfiguracji, boje sie jedynie o kwestie piszczących cewek. Spotkał sie ktoś z tym zjawiskiem ? Irytujące? bardzo przeszkadza ? [sATA2] Dysk WD Caviar 320GB 7200 16MB WD3200AAKS 260.00 jedni chwalą ze cichy drudzy ze głośny - już sam nie wiem która 320tka najoptymalniejsza ;/. + ok. 200zl na obudowę + nagrywarkę. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ogólnie zestaw bardzo dobry, jedynie do dysku sie przyczepie i jak zwykle powiem Seagate :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 ok grzechu ;-) to jaki model tego seagate ? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Procek 200 zł doplaca sie za wiekszy mnożnik i standardowe taktowanie wyzsze o 333Mhz czy warto ciężko powiedzieć Karta ok Płyta ok tylko trzeba sie liczyć że można trafić na Foxa z biosem starszym i wtedy trzeba bedzie zmieniać zeby odpaliło Penryna:) Ram spoko Zasilacz Kolega i Kolezanka którym dopieralem sprzęt mają własnie te Corsarze i cweki nie piszczą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 mattis -> zestaw bedzie zlozony w sklepie wiec juz oni zadbaja o bios, tj tak mi sie wydaje ze to zrobia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 NO zobaczymy jak zamówisz:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 zobaczymy ;-) mam nadzieje ze mam racje, puki co czekam na propozycje dyskow seagate`a ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Na przyklad taki: Seagate 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 NA Seagate masz 5 lat gwary:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 no to problem mamy z glowy - zdecydowalem sie na seagate`a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Witam Hej chlopaki pomozcie w sklepie ktorym chce kupic komputer nie maja galaxy z chlodzeniem heatpipe ;( jest tylko model 88YFF6HUFEXX ( jak dobrze mi sie wydaje to ta suszara ). Wiec do wyboru pozostaje : GeForce 8800GT GigaByte 512MB GV-NX88T512HP Zalman za 725.00 zl lub Karta GeForce 8800GT Palit 512MB XNE/8800T+T352 za 685.00 zl ktora wydajniejsza jesli chodzi o mozliwosci i chlodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Tutaj najlepiej by doradzila osoba, która miala obie te karty . Chłodzenie Palita "grożnie" wyglada:) Ale ten gigabyte też bardzo fajny.JA bym osobiście brał GigaByte z ZALMANEM dodatkowo kupić radiatorki na pamieci i wszystko gra:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 no dobra chyba zdecyduje sie na tego gigabyte`a: jakiego typu radiatorki potrzebuje, gdzie je tanio dostane ? i czemu galaxy ma 2 wyjscia na dodatkowe zasilanie na gb tylko jedno ? wplywa to na ich wydajnosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Nie bedzie CI potrzebne to dodatkowe zasilanie.Co do radiatorów to http://allegro.pl/item319903613_primecoool...i_ram_graf.html może te? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek84 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 pojawily sie oczekiwane przez wszystkich.... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=323493589 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 <jupi> wynalazlem wszystko co mnie interesuje w jednym sklepie ;-) na dniach zdam sprawozdanie jak sie wszystko prezentuje ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Witam Zastanawialem sie jakie wentylatory wrzucic do obudowy na porzod i tyl: co sadzicie o tych - http://allegro.pl/item326400022_arctic_coo...nal_gw_fv_.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Myśle że bedą dobre,a nawet bardzo dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 tez mi sie tak wydaje ;-) dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Nie ma za co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 jutro zdam relacje z dzialania sprzetu, temperatur, wynikow w 3dmarku. Ciekawe o ile obnizy sie temperatura z dwoma dodatkowymi wentlami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 No to czekamy do jutra.Tylko nie zapomnij:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 czesc, nie mialem dzisiaj czasu zdac relacji:( dopiero co sys zainstalowalem, wszystko gra tylko mam problem z coolerami ac 12025 PWM, podpiolem je pod piny do plyty glownej i nie dzialaja ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Ale podpioles 3PIN czy 4? One wogole ruszaja czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 3 pin, nawet niedrgna. brak podpiecia 4 pin ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 NIe jak podbinasz jedno to nie drugie.Skro podpioles 3PIN w złącze 3 pinowe na plycie powinno wszystko grać.Wyłacz komputer całkowicie i po chwili wlacz zobacz czy sie ruszą choc troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 nie kuka ;( ni chu chu, moze to wina ustawien bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 http://ocforum.pl/showthread.php?t=19568 Moze to Ci coś pomorze ja ide spac jutro sie odezwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...