Skocz do zawartości
b3herith

Zestaw 2500/raty/krakow

Rekomendowane odpowiedzi

ceny do kwietnia na pewno zmaleja (jest luty) no i w kwietniu już raczej E8xxx a nie E2xxx więc przemyśl to. No i kolejna sprawa to to, że w apollo.pl możesz zamówić cokolwiek chcesz. Jak będzie na hurtowni to ci sprowadzą. Wiem bo sam tam kupuje.

Dziekuje, dobrze wiedziec ;-)

Chcialbym moze zmienic zasilacz jesli byloby to przez was rekomendowane na cos nie drozszego a posiadajacego odpinane kable.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A wiec ostatecznie zdecydowałem sie na to iż 10 kwietnia kupie nowego kompa. Podana później konfiguracja jest ostateczna wiec proszę ja jak najpoważniej skomentować - wszystkie za i przeciw.

Ceny pochodzą z krakowskiego apollo, ulegną pewnie minimalnym zmianom.

775] Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6MB BOX 780.00

myślałem tez również o E8200 który jest tańszy o ok. 200zl, warto dopłacić te 200 dla większej wydajności ?

[PCIE] Karta GeForce 8800GT Galaxy 512MB 88YFF6HUFEXX (1ns/600/1800) 694.00

chyba najlepszy wybór z powodu wydajnego chłodzenia, jak sadzicie ?

[iNT][775] Płyta Foxconn P35A-S 320.00

wyczytałem ze najlepszym rozwiązaniem jest właśnie ona, początkowo myślałem nad Abitem IP35, ale informacje na temat problemów z E8x00 oraz piszczące cewki ostudziły mój zapal.

Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 160.00

powinny sobie spokojnie poradzić z oc 8400.

Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W 215.00

450w spokojnie do tej konfiguracji, boje sie jedynie o kwestie piszczących cewek. Spotkał sie ktoś z tym zjawiskiem ? Irytujące? bardzo przeszkadza ?

[sATA2] Dysk WD Caviar 320GB 7200 16MB WD3200AAKS 260.00

jedni chwalą ze cichy drudzy ze głośny - już sam nie wiem która 320tka najoptymalniejsza ;/.

+ ok. 200zl na obudowę + nagrywarkę.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek 200 zł doplaca sie za wiekszy mnożnik i standardowe taktowanie wyzsze o 333Mhz czy warto ciężko powiedzieć

Karta ok

Płyta ok tylko trzeba sie liczyć że można trafić na Foxa z biosem starszym i wtedy trzeba bedzie zmieniać zeby odpaliło Penryna:)

Ram spoko

Zasilacz Kolega i Kolezanka którym dopieralem sprzęt mają własnie te Corsarze i cweki nie piszczą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Hej chlopaki pomozcie w sklepie ktorym chce kupic komputer nie maja galaxy z chlodzeniem heatpipe ;( jest tylko model 88YFF6HUFEXX ( jak dobrze mi sie wydaje to ta suszara ). Wiec do wyboru pozostaje :

GeForce 8800GT GigaByte 512MB GV-NX88T512HP Zalman za 725.00 zl

lub

Karta GeForce 8800GT Palit 512MB XNE/8800T+T352 za 685.00 zl

ktora wydajniejsza jesli chodzi o mozliwosci i chlodzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj najlepiej by doradzila osoba, która miala obie te karty . Chłodzenie Palita "grożnie" wyglada:) Ale ten gigabyte też bardzo fajny.JA bym osobiście brał GigaByte z ZALMANEM dodatkowo kupić radiatorki na pamieci i wszystko gra:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi