ohuzo Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Pytanie czy sprawdzi mi się ten zasilacz w takiej konfiguracji, czy szukac czegos mocniejszego ? Jesli to drugie to moze podpowiecie mi co wybrac byle z odpinanymi kablami i w miare cichy. Core 2 Quad 3Ghz CrossFire hd3870 Msi X38 4GB Ram Ocz X-fi extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Pytanie czy sprawdzi mi się ten zasilacz w takiej konfiguracji, czy szukac czegos mocniejszego ? Jesli to drugie to moze podpowiecie mi co wybrac byle z odpinanymi kablami i w miare cichy. Core 2 Quad 3Ghz CrossFire hd3870 Msi X38 4GB Ram Ocz X-fi extreme Sprawdzi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 a gdy do tego dołożę dwa dyski SATA 320GB + pare wentyli w obudowe i jakąś nagrywarkę dvd to też starczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mocy starczy spokojnie i nie masz co nad tym gdybyać. Chodź zależy, czym będziesz chłodził ten swój sprzęt, bo jeśli boxami, to nie ma co sie w Corsaira pchać i jakiegoś Chiefteca z kablami odpinanymi kupić, jak Ci na nich zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Mocy starczy spokojnie i nie masz co nad tym gdybyać. Chodź zależy, czym będziesz chłodził ten swój sprzęt, bo jeśli boxami, to nie ma co sie w Corsaira pchać i jakiegoś Chiefteca z kablami odpinanymi kupić, jak Ci na nich zależy. No wlasnie ze ten corsair z odpinanymi kablami jest ;) [chyba, że coś źle wyczytałem i się mylę :blink: ] A co do chlodzenia CPU to bedzie scythe infinity. Jeszcze co do tego coolera, to cos mnie sluchy doszly, ze 'infinity' to to samo co 'mugen' prawda to ? Chyba, ze ktos poleci mi lepszy cooler do e2160@3ghz w przyszlosci penryna dwu rdzeniowego czy cztero o ile fundusze sie znajda znowu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) No wlasnie ze ten corsair z odpinanymi kablami jest ;) [chyba, że coś źle wyczytałem i się mylę :blink: ]Chodziło chyba o to, że jak nie masz suprer-wyciszonego kompa, to zamiast Korsarza z odpinanymi kablami możesz sobie kupić tańszego Szefa również z odpinanymi. Jak wyciszysz wiatrak od Mugena (Infinity), od Radeonów, dorzucisz na tył budy jakiś cichy wiatrak 120mm@700-800rpm i włożysz dysk w Scythe Quiet Drive lub jakąś samoróbkę, wtedy bierz Korsarza. Jeżeli witraki będą chodzić na standardowym napięciu itd... to możesz brać Szefa, bo i tak nie uświadczysz większości korzyści płynących z posiadania Korsarza (no, poza 5-letnią gwarancją). Edytowane 4 Grudnia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Chodziło chyba o to, że jak nie masz suprer-wyciszonego kompa, to zamiast Korsarza z odpinanymi kablami możesz sobie kupić tańszego Szefa również z odpinanymi. Jak wyciszysz wiatrak od Mugena (Infinity), od Radeonów, dorzucisz na tył budy jakiś cichy wiatrak 120mm@700-800rpm i włożysz dysk w Scythe Quiet Drive lub jakąś samoróbkę, wtedy bierz Korsarza. Jeżeli witraki będą chodzić na standardowym napięciu itd... to możesz brać Szefa, bo i tak nie uświadczysz większości korzyści płynących z posiadania Korsarza (no, poza 5-letnią gwarancją). O, pięcioletnia gwarancja to jest coś ... prędzej paragon wyblaknie =p Wogole ciekawi mnie fakt, dlaczego ludzie kupuja jakies potezne zasilacze typu 1000w skoro do sli/cf, quad, innych wszechobecnych podzespolow starcza taki 520w. Skoro te 500w starcza to po co komu wiecej, przejawia sie to w jakis faktycznych korzysciach na rzecz stabilnosci, wydajnosci ? Edytowane 4 Grudnia 2007 przez ohuzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Korzyści to tylko samozadowolenie klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 W/W model chyba nie posiada 8 pin PCI Express ? Za to ten : Corsair Memory 550W VX PSU tak To chyba nowszy brat HX520W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Nowszy brat HXa to 620HXEU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Nie nowszy a mocniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 razer No Ja bym jednak powiedzial ze nowszy , bo ma wiecej wtyczek w tym tak wazna w OC nowych kart graficznych Wtyczke 8 pin PCI Express a te wtyki sa standardem dopiero od niedawna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) razer No Ja bym jednak powiedzial ze nowszy , bo ma wiecej wtyczek w tym tak wazna w OC nowych kart graficznych Wtyczke 8 pin PCI Express a te wtyki sa standardem dopiero od niedawna . Obecnie sprzedawane HX520W i HX620W maja 2x wtyczki 8-pin (dokładnie to 6+2pin), choć rzeczywiście, w momencie gdy debiutowały to miały tylko 6pin. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 razer No Ja bym jednak powiedzial ze nowszy , bo ma wiecej wtyczek w tym tak wazna w OC nowych kart graficznych Wtyczke 8 pin PCI Express a te wtyki sa standardem dopiero od niedawna . Nowszy ale niekoniecznie lepszy do cichego kompa. 520W utrzymuje niskie obroty wentylatora pod wyzszym obciazeniem niz 550W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Nowszy ale niekoniecznie lepszy do cichego kompa. 520W utrzymuje niskie obroty wentylatora pod wyzszym obciazeniem niz 550W. Tutaj jest coś takiego napisane Wykonanie przewodów zasilających: -Dwie wiązki PCI-E 6-pin; Zasilacz posiada osobne złącza EPS12V 8-pin i Rozplanowanie wiązek zasilających: -# PCI-E 6-pin / PEG 8-pin [55cm]* # PCI-E 6-pin / PEG 8-pin [55cm]* Tzn, że to jest ten nowy typ czy stary ? PCI-E 6-pin / PEG 8-pin mam rozomiec, że posiada to zlacze PCIE 8pin ? Nie bedzie z tym modelem problemow ? Bo juz lezy w sklepie pod lada i czeka az go odbiore, a jeszcze mu sie nie przygladalem i nie wiem czy ten model ktory sprowadzili ma te 8pin pcie czy nie. Jak to sprawdzic bez otwierania pudelka ? Edytowane 7 Grudnia 2007 przez ohuzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Tutaj jest coś takiego napisane Wykonanie przewodów zasilających: -Dwie wiązki PCI-E 6-pin; Zasilacz posiada osobne złącza EPS12V 8-pin i Rozplanowanie wiązek zasilających: -# PCI-E 6-pin / PEG 8-pin [55cm]* # PCI-E 6-pin / PEG 8-pin [55cm]* Tzn, że to jest ten nowy typ czy stary ? PCI-E 6-pin / PEG 8-pin mam rozomiec, że posiada to zlacze PCIE 8pin ? Nie bedzie z tym modelem problemow ? Bo juz lezy w sklepie pod lada i czeka az go odbiore, a jeszcze mu sie nie przygladalem i nie wiem czy ten model ktory sprowadzili ma te 8pin pcie czy nie. Jak to sprawdzic bez otwierania pudelka ? Jeśli na kodzie kreskowym z numerem seryjnym (na odwrocie pudedłka) jest napis "Rev.B2W" to ma 8pin. Pytalem sie Zenfista z 2tyg temu jakie on ma i ma właśnie takie. Edytowane 7 Grudnia 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...